ΣΙΝΕ

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Έχασε τη «μάχη» με τον καρκίνο ο Στάθης Ψάλτης (εικόνες – video)

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – Πέθανε ο Στάθης Ψάλτης

Σε ηλικία μόλις 66 χρονών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος κωμικός ηθοποιός της χώρας μας «βυθίζοντας» σε...

πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Πριν λίγες ημέρες εισήχθη στο νοσοκομείο και του διεγνώσθη καρκίνος στον πνεύμονα αλλά σε προχωρημένο στάδιο. Οι γιατροί όσο κι αν προσπάθησαν γρήγορα κατάλαβαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καθώς η ασθένεια είχε προχωρήσει αρκετά.
Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω. Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και τελείωσε τη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθήνας.

Με την Κάτια Κυβέλου απέκτησε μια κόρη τη Μαρία και δύο εγγονές στις οποίες είχε μεγάλη αδυναμία. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη (γεν. 1973).

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια. Έχει παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς.
Έχουν μείνει αξέχαστες πολλές ατάκες από ταινίες του, όπως «Μανούλι, είσαι να τη βρούμε;», «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!» και «Κούλα με την κουλάρα σου!»
Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά Οι έμποροι των εθνών τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.
Εκτός από σπουδαίος ηθοποιός ήταν και σπουδαίος άνθρωπος και μόνο καλά λόγια έχει να πει ο χώρος της υποκριτικής και της σόουμπιζ γενικότερα.


Βοηθούσε και ήταν δίπλα σε όποιον είχε ανάγκη χωρίς να θέλει να προβάλλει τη φιλανθρωπία του.Μέσα από τους ρόλους του στο θέατρο πάντα ασκούσε κριτική στην εκάστοτε κυβέρνηση και τα έβαζε με τους πολιτικούς.

Τι σας έμαθε η σκηνή; «Το τι θα πει να τη σέβεσαι. Και το πώς είναι να πέφτουν οι δροσοσταλίδες της καρδιάς μου επάνω στο πάλκο. Η σκηνή μαθαίνει όταν δέχεται αυτές τις δροσοσταλίδες. Ξέρει πόση αγάπη της έχω. Εγώ, δεν ξέρω τι μου δίνει. Βέβαια, το εισπράττω από τον κόσμο»
Δεν μπορεί! Κάτι ικανοποιεί και σε εσάς η σκηνή… Σας δίνει τη χαρά για να μπορέσετε να εισπράξετε τις δροσοσταλίδες…
«Το ψώνιο είναι καλό. Αλλά, δυστυχώς, δεν είμαι ψώνιο. Ξέρω τι μου γίνεται. Ξέρω πού πατάω και πού πηγαίνω», είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του.



Είστε φύσει θέση κωμικός. Πέσατε ποτέ στην παγίδα να περιμένουν όλοι από εσάς να πείτε κάτι αστείο;

Εγώ τους έστηνα παγίδες, εκεί που δεν το περίμεναν. Πάντα ήμουν αιφνιδιαστικός. Όταν παίζεις κωμωδία σίγουρα οι άλλοι περιμένουν να πεις κάτι αστείο ή να βγάλεις γέλιο μέσα από μια κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό σημαίνει επαγγελματισμός.


Είναι δική σας απόφαση το να μην έχετε φίλους; Είναι δική τους απόφαση. Σε πλησιάζουν για κάποιο λόγο. Δεν σε πλησιάζουν αληθινά. Όταν σε πλησιάζει ο άλλος για κάποιο λόγο, παύει να είναι φίλος. Είναι γνωστός. Εκατομμύρια γνωστούς έχω. Αλλά δεν είναι φίλοι. Δυστυχώς.

Βάλατε ποτέ την καριέρα σας πιο ψηλά από τη ζωή σας; Πάντα τα συνδύαζα. Τα είχα σε ισορροπία.
Αυτός ο συνδυασμός στερεί ώρες ύπνου φαντάζομαι! Μπορεί. Αλλά και στον ύπνο βλέπεις όνειρα ή ανήσυχα ή ησυχαστικά.

Πόσο ευγνώμων είστε στο πρόσωπό σας και στα εκφραστικά του μέσα; Ακόμα δεν έχω φτάσει στο σημείο να το ευγνωμονήσω. Χρειάζομαι λίγο χρόνο ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: