ΣΙΝΕ

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Μητρόπολη Γερμανίας: Η Εκκλησία μας στο Μόναχο συμμετέχει στο πένθος της Κοπτικής Ενορίας Μονάχου

Στη φωτογραφία ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης στην πλατεία της Όπερας Μονάχου

Η είδηση για τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος των χριστιανών...

Κοπτών της Αιγύπτου, συγκλόνισε για άλλη μια φορά την Εκκλησία μας στο Μόναχο.

Το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης έλαβε μέρος στην πλατεία της Όπερας Μονάχου, σε μια συμβολική στάση μνημοσύνου και έκφρασης αποτροπιασμού για τις βομβιστικές επιθέσεις με δεκάδες θύματα αθώων χριστιανών στη Αλεξάνρεια και στην Τάντα. Παρέστησαν εκπρόσωποι της κοπτικής Κοινότητας Μονάχου οι οποίοι μαζί με τον πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση και την ευαγγελική πάστορα Μπάρμπαρα Κιττελμπέργκερ έδειχναν με ένα πανώ τη συμμετοχή τους στο πένθος της Κοπτικής Εκκλησίας. Το πανώ υπήρχε η φράση: "Τιμούμε (μνημονεύουμε) τα θύματα των επιθέσεων του ισλαμικού κράτους στην Αίγυπτο".

Ακολούθως ο π. Απόστολος επισκέφθηκε τον κοπτικό ναό Αγίου Μηνά στο Μόναχο και παρέστη στην ακολουθία της Μ.Τρίτης, όπου με παράκληση και πρόσκληση του εφημερίου Διοσκόρου Ελ Άντονυ ανέγνωσε τη σχετική περικοπή του ιερού Ευαγγελίου.

Στη φωτογραφία ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης στον Κοπτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Μόναχο.

Ο π. Απόστολος μετέφερε τις ευχές και προσευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου και γνωστοποίησε το ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξάνδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β΄απέστειλαν συλλυπητήριες επιστολές στον Πατριάρχη των Κοπτών.

Ανέφερε επίσης ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής θα ήταν παραλίγo θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης, όταν θέλησε να μεταβεί στον Kαθεδρικό Nαό των Κοπτών στην Αλεξάνδρεια για να εκφράσει και προσωπικά στον Κόπτη Πατριάρχη τα συλλυπητήριά του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Πατριάρχης σε μία συνέντευξή του: Παραλίγο χθές να βρισκόμουν κι εγώ στην κοπτική εκκλησία, διότι μετά που τελείωσα από τη λειτουργία στον Άγιο Σάββα, είχα μάθει για την Τάντα και πήγαινα για το Κοπτικό Πατριαρχείο να συλλυπηθώ τον Πατριάρχη Θεόδωρο, αλλά είδα πολλά αυτοκίνητα. Θα ήταν δύσκολο να πλησιάσω. πήγα στο δικό μας ελληνικό Πατριαρχείο που μας χωρίζουν λίγα μέτρα, και μετά από 5΄άκουσα αυτόν τόν θόρυβο τον μεγάλο και κατάλαβα ότι κάτι κακό έγινε. Εθύς αμέσως με ενημέρωσαν ότι εξερράγη διπλα ακριβώς από εμάς, η βόμβα στον Καθεδρικό Κοπτικό Ναό του Αγίου Μάρκου. (Η Εφημερίδα, 10.04.17).

Με ευχές
Ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία
Απόστολος Μαλαμούσης
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: