ΣΙΝΕ

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Πλάνα – ντοκουμέντο: Υποστηρικτής του «ναι» έριξε έξι ψηφοδέλτια στην κάλπη!

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει βίντεο όπου Τούρκος ψηφοφόρος φαίνεται να ψηφίζει «ναι» έξι φορές στο δημοψήφισμα.

Όπως ήταν φυσικό το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει σάλο, και το επίμαχο υλικό κυκλοφορεί ευρέως στα τουρκικά ΜΜΕ που κάνουν λόγο για σοβαρή παρατυπία καθώς έρχεται να προστεθεί στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για ασφράγιστα ψηφοδέλτια που έγιναν δεκτά από τις εφορευτικές επιτροπές πολλών εκλογικών τμημάτων.

Το βίντεο τραβήχτηκε, όπως φαίνεται, στην επαρχία Σανλιούρφα (σ.σ. παλαιότερα γνωστή ως Έδεσσα) και η τουρκική ιστοσελίδα Turkish Minute υπογραμμίζει ότι φαίνεται να είναι αυθεντικό.

Σε άλλο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, υποστηρικτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζονται να μοιράζουν κενά ψηφοδέλτια έξω από εκλογικά κέντρα.


Νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση
Ευθέως αμφισβήτησε τη νομιμότητα του σημερινού δημοψηφίσματος η αντιπολίτευση, με στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος να αντιδρούν έντονα στην απόφαση τις εκλογικές επιτροπής να αποδεχτεί ως έγκυρα μη σφραγισμένα ψηφοδέλτια.


Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του CHP, Κεμάλ Κιλιντζτάρογλου κατηγόρησε ανοιχτά την εκλογή επιτροπή ότι με την απόφασή της, άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο στη νοθεία.
Το CHP ανακοίνωσε επίσημα ότι θα αμφισβητήσει το 37% των ψήφων που καταμετρήθηκαν στο τουρκικό δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: