ΣΙΝΕ

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Κάλυμνος: Έκανε έκτρωση και ξέχασαν μέσα της το κεφάλι του εμβρύου

Για την 26η Μαΐου 2017 διεκόπη εκ νέου χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης αμβλώσεως «θρίλερ» σε νοσοκομείο ακριτικού νησιού με κατηγορούμενο...
γυναικολόγο ιατρό για τις πράξεις της έκθεσης από την οποία προκλήθηκε βαριά βλάβη στην υγεία της νοσηλευόμενης και της παράβασης καθήκοντος, που φέρεται ότι τελέστηκε στην Κάλυμνο κατά το χρονικό διάστημα από 30-6-2009 έως 6-7-2009.

Όπως απεκάλυψε η «Δημοκρατική», από τις εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί η γυναίκα διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο έπασχε από σύνδρομο και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η πραγματοποίηση άμβλωσης από τον καταγγελλόμενο ιατρό με χειρουργική επέμβαση, παρότι άλλος συνάδελφος του ζήτησε η διαδικασία να γίνει με τη λήψη σχετικής φαρμακευτικής αγωγής επειδή βρισκόταν στον 4ο μήνα της κύησης.

Η γυναίκα υποβλήθηκε συγκεκριμένα σε δύο εγχειρήσεις από τον ιατρό, ο οποίος, όπως καταγγέλθηκε, δεν την ενημέρωσε ότι κατά την τεμάχιση του εμβρύου είχε ξεχαστεί το κεφάλι του στο σώμα της.

Κατά την τρίτη εγχείρηση που διενεργήθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής αφαιρέθηκε το κεφάλι του εμβρύου και η μήτρα της γυναίκας, που γλίτωσε τα χειρότερα κινδυνεύοντας να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες από σηψαιμία.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απομένει η εξέταση ενός μάρτυρα υπεράσπισης, η απολογία του κατηγορούμενου, οι αγορεύσεις των συνηγόρων και η έκδοση της απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: