ΣΙΝΕ

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Πώς σώθηκε η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα

Η συντριβή του ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού βύθισε στο πένθος τις Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ οι οικογένειες των τεσσάρων αξιωματικών που...
έχασαν τη ζωή τους πενθούν τους δικούς τους ανθρώπους.

Τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου

Η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα που επέζησε από τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου
Η Βασιλική Πλεξίδα είναι η μοναδική επιζήσασα από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην περιοχή του Σαρανταπόρου, κοντά στα σύνορα των νομών Λάρισας και Κοζάνης.

Η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα εντοπίστηκε τραυματισμένη, αλλά εκτός κινδύνου, και διακομίστηκε στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα αρχιλοχίας κατάγεται από τα Τρίκαλα και διαμένει στον Βόλο, καθώς υπηρετεί στην Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Στο στρατιωτικό ελικόπτερο επέβαιναν μαζί της και εντοπίστηκαν νεκροί ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολογαχός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής.

Ο έλικας μπλέχτηκε στα καλώδια στύλου της ΔΕΗ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, το ελικόπτερο πετούσε σε «επιτρεπτό ύψος» ωστόσο λόγω της περιοριμένης ορατότητας ο έλικας μπλέχτηκε στα καλώδια στύλου της ΔΕΗ όπως αναφέρουν πηγές, με αποτέλεσμα να στροβιλιστεί ανεξέλεγκτα και να πέσει στο έδαφος. Αμέσως πήρε φωτιά κατά τις πληροφορίες με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν τα 4 σώματα των επιβαινόντων.

Πώς σώθηκε η ΑρχιλοχίαςΗ Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα που σώθηκε είχε την τύχη με το μέρος της δύο φορές. Κατ’ αρχήν γιατί κάθονταν δίπλα στην πόρτα του ελικοπτέρου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος η πόρτα έσπασε και η κοπέλα εκσφενδονίστηκε πολλά μέτρα μακριά εξ ου και τα κατάγματα στη λεκάνη. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες εγκλωβίστηκαν στην άτρακτο του ελικοπτέρου που πήρε φωτιά και απανθρακώθηκαν.

Ακόμη πιο απίστευτη είναι η αποκάλυψη ότι η Αρχιλοχίας μπήκε την τελευταία στιγμή στο μοιραίο Χιούι. Στη θέση της επρόκειτο να βρίσκεται άλλος αξιωματικός, ένας λοχαγός τον οποίο όμως ο υπεύθυνος της Λέσχης της 1ης Στρατιάς κράτησε στη Λάρισα, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Ετσι, στο ελικόπτερο επιβιβάστηκαν ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης ο οποίος μαζί με τον συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου θα επιθεωρούσαν στρατόπεδο στην Κοζάνη, ενώ η Βασιλική Πλεξίδα θα επιθεωρούσε την Λέσχη του στρατοπέδου. Στο Χιούι επέβαιναν επίσης ο κυβερνήτης ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο συγκυβερνήτης, υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής.

Ομάδα ειδικών ψυχολόγων για τους συγγενείςΣτη Θεσσαλονίκη έχει μεταβεί ο σύζυγος της αρχιλοχία (ΑΣ) Βασιλικής Πλεξίδα, προκειμένου να σταθεί στο πλευρά της και να της συμπαρασταθεί κατά τη νοσηλεία της στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.
Την ίδια ώρα στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου ομάδα ειδικών ψυχολόγων και παιδοψυχολόγων έχουν αναλάβει τη στήριξη των συγγενών και ειδικά των παιδιών των τεσσάρων θυμάτων της τραγωδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: