ΣΙΝΕ

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Βουλευτές ζητούν την νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ!

Την νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών...
38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα της νομιμοποίησης του ελεύθερου κάμπινγκ επανέρχεται στο προσκήνιο ύστερα από ερώτηση 38 συνολικά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές απευθυνόμενοι στα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Τουρισμού τονίζουν την «αυστηρότητα του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου» και ζητούν «να καταργηθούν οι επίμαχες διατάξεις περί απαγόρευσης της ελεύθερης κατασκήνωσης και να θεσμοθετηθεί ένα πλαίσιο οριοθέτησης της».

Μεταξύ άλλων αναφέρουν πως «η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, δεν αποτελούν ισχυρά επιχειρήματα που να οδηγούν στην απόλυτη απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης. Εξάλλου, σε κάθε λειτουργία και δραστηριότητα της κοινωνίας εμφανίζονται ασυνείδητες συμπεριφορές - από την οδήγηση του αυτοκινήτου, μέχρι την απόλαυση της μουσικής».

Σύμφωνα με τους βουλευτές, «αδιαμφισβήτητα οι κατασκηνωτές στηρίζουν την τοπική οικονομία και τις τοπικές επιχειρήσεις (παντοπωλεία, χώροι εστίασης, διασκέδασης κ.α.) συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξή τους».

Τέλος, απευθυνόμενοι στα αρμόδια Υπουργεία ρωτούν αν εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι διατάξεις περί απαγόρευσης της ελεύθερης κατασκήνωσης και να θεσμοθετηθεί ένα πλαίσιο οριοθέτησής της.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: