ΣΙΝΕ

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Ακόμη ένα στολίδι στο Σπήλαιο Γρεβενών (VIDEO)

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 06-4-2017 η διοικητική παραλαβή για χρήση από το Δήμο Γρεβενών του πέτρινου Δημοτικού Σχολείου στο Δ.Δ. Σπηλαίου Ν. Γρεβενών παρουσία του...
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών κ. Σημανδράκου Ευάγγελου, του Δημάρχου Γρεβενών κ. Δασταμάνη Γεώργιο, του Αντιδημάρχου κ. Φαρμάκη Γρηγόρη, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεοδώρου Θεόδωρο, του προέδρου της Τοπικής κοινότητας Σπηλαίου κ. Βαβρίτσα Ιωάννη, του Δ/ντη της Δ/νης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Γρεβενών κ. Ευαγγελόπουλου Κων/νου, του κ. Καραγιάννη Νικόλαο εκπρόσωπο του Δήμου Γρεβενών και του κ. Ζιώγα Κων/νου Προϊστάμενο Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών ΄Εργων Π.Ε. Γρεβενών.

Το έργο εντάχθηκε το 2007 και δημοπρατήθηκε στις 23-7-2013 από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Γρεβενών με προϋπολογισμό μελέτης 500.00,00 €. Η σύμβαση με τον ανάδοχο κ.Ιωάννη Κώστα, υπογράφηκε στις 29-3-2015 (ποσού 311.631,73 €), με επιβλέποντες του έργου τους υπαλλήλους της Δ/νσης Τεχνικών ΄Εργων Π.Ε. Γρεβενών κ. Μαυροματίδου Αικατερίνη, Αρχιτέκτων Μηχ/κό και κ. Μπάλλα Στέργιο, Μηχ/γο Μηχ/κό.

Το κτίριο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του (ΦΕΚ 1355/17-10-2001) και πρόκειται για παλαιό πέτρινο διώροφο κτίριο, το οποίο κτίστηκε ανάμεσα στα έτη 1931-35 και λειτούργησε ως δημοτικό σχολείο μέχρι τη δεκαετία του 1980. Η πρόταση αποκατάστασης εγκρίθηκε από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου-Πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: