ΣΙΝΕ

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Απίστευτο σκάνδαλο στη Θεσσαλονίκη: "Έσβησαν" χρέος 1.000.000 σε επιχειρηματία! Για κακούργημα διώκονται 6 εφοριακοί

Στην Ελλάδα της κρίσης και του χρέους, μια απίστευτη υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας, με πρωταγωνιστή έναν επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης που όχι μόνο δεν...
πλήρωσε το τεράστιο χρέος του αλλά όπως φαίνεται, κατάφερε να το διαγράψει οριστικά, κανονικά και με το νόμο!

Η υποθεση αποκαλύφθηκε τώρα, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος έξι εφοριακών, ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης. Η δίωξη ασκήθηκε μετά από έρευνα που έγινε για το μεγάλο πρόστιμο που "έσβησε" η συγκεκριμένη εταιρεία, έπειτα από παραλείψεις των εμπλεκόμενων προσώπων.

Πώς γλίτωσε 1.000.000 ευρώ ο επιχειρηματίας
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, η υπόθεση αφορά εταιρεία πλαστικών.Έπειτα από φορολογικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν το 2010 από τη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης – στην εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.000.000 ευρώ.

Ωστόσο όπως διαπιστώθηκε από την εισαγγελική έρευνα οι φορολογικές αρχές παρέλειψαν να καλέσουν για εξηγήσεις τον εμπλεκόμενο επιχειρηματία με αποτέλεσμα αυτός να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια και να ακυρώσει το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην επιχείρηση!

Ωστόσο ούτε μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο επιχειρηματίας κλήθηκε εκ νέου για εξηγήσεις με αποτέλεσμα το πρόστιμο να παραγραφεί οριστικά! Σύμφωνα με δικαστικές πηγές στην υπόθεση εμπλέκονται ο τότε υποδιευθυντής στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης καθώς και προϊστάμενοι συγκεκριμένων τμημάτων. Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αφορά στο αδίκημα της απιστίας.

dailythess

Δεν υπάρχουν σχόλια: