ΣΙΝΕ

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ανοίγουν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2017-18

Εκδίδεται η πρόσκληση και ξεκινούν οι αιτήσεις στο eetaa.gr για το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας της ΕΕΤΑΑ «παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2017 - 2018»...

Ακόμη και εντός της επόμενης εβδομάδας θα μπορούν οι μητέρες να υποβάλλουν αιτήσεις για την ένταξη των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για το σχολικό έτος 2017-2018 σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ, αφού θα εκδοθεί ίσως και την Παρασκευή η πρόσκληση.

Oι προϋποθέσεις είναι τριών ειδών. Η μία είναι τα οικονομικά δεδομένα, το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα, με ένα παιδί μέχρι 27.000 ευρώ, με δύο παιδιά μέχρι 30.000, με τρία παιδιά 33.000 ευρώ και τέλος με περισσότερα από τρία, 35.000 ευρώ. Τα άλλα δύο κριτήρια, εκτός από το οικογενειακό εισόδημα, είναι η οικογενειακή κατάσταση του αιτούντος, «αν μία μητέρα έχει ένα, δυο ή τρία παιδιά», και το εργασιακό προφίλ. «Αν η μητέρα είναι εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα ή αυτοαπασχολούμενη ή είναι άνεργη που είναι ενταγμένη σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Έτσι, μόλις ικανοποιηθούν οι αιτήσεις με βάση το οικογενειακό εισόδημα, τότε περνάμε στα δύο άλλα στοιχεία και παίρνουμε μέχρι να φτάσουμε στο πλαφόν που έχει οριστεί.

Πέρυσι το ποσό που μας είχε οριστεί ήταν περίπου 193 εκατομμύρια ευρώ, φέτος υπολογίζεται ότι πιθανό να υπερβεί τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Πέρυσι, με βάση τα χρήματα που είχαμε, πήραμε 92.500 παιδιά, φέτος εκτιμάμε ότι θα φτάσει τα 100.000. Όταν εκδοθεί η πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ για το πρόγραμμα, θα δοθεί προθεσμία 15 ημερών στους γονείς να καταθέσουν αίτηση να μαζέψουν δικαιολογητικά .

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΕΕΤΑΑ τέλος Ιουνίου θα έχει εκδώσει τα τελικά αποτελέσματα για το ποιοι γονείς θα λάβουν το πολυπόθητο voucher και μέσα στον Ιούλιο να τρέξουν αγωνιωδώς να βρουν και να κλείσουν θέση -αν δεν το έχουν κάνει προκαταβολικά - σε ένα παιδικό σταθμό σίγουρα στις περισσότερες περιπτώσεις όχι της επιλογής τους, αφού οι «δομές» όπως αποδείχτηκε στο περσινό πρόγραμμα λειτούργησαν σαν «πορτιέρηδες» επιλέγοντας με δικά τους κριτήρια τα παιδιά που θα φιλοξενήσουν.

Για την υποβολή των αιτήσεων οι μητέρες θα πρέπει να έχουν:
- Την πράξη προσδιορισμού φόρου, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν καταθέσει τη φορολογική δήλωσή τους έτους 2016 (1/1/2016-31/12/2016).
- Τον προσωπικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών τους, για τα οποία θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.
Όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα περιγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: