ΣΙΝΕ

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2017 με το δημιουργικό εργαστήρι “Σημεία ανάγνωσης”

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2017 με το δημιουργικό εργαστήρι “Σημεία ανάγνωσης” της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Πρόκειται για ένα...

εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οργανώνεται γύρω από έξι ενότητες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τις όψεις της ανάγνωσης, ως εμπειρία και ως περιεχόμενο.

Τι διαβάζουμε;
Γιατί διαβάζουμε;
Πως διαλέγουμε τι θα διαβάσουμε;
Που βρίσκεται ο αγαπημένος μας χώρος ανάγνωσης;
Πότε είναι η στιγμή που γινόμαστε αναγνώστες;
Ποιες είναι οι αναμνήσεις μας από τα βιβλία που διαβάσαμε;

“Σημεία ανάγνωσης” : Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, το οποίο συνδέεται νοηματικά με το θέμα της καλοκαιρινής εκστρατείας 2017 του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος “Περιπέτειες από Σημείο σε Σημείο” εμπειριών και συμπεριφορών παιδιών και ενηλίκων. Στους ενήλικες θα δοθεί ερωτηματολόγιο με την παράκληση ν΄ απαντήσουν σε όποια/ες από τις ερωτήσεις θέλουν.

Μέσα από το δημιουργικό εργαστήριο, τα παιδιά θα σκεφτούν και θα καταγράψουν αγαπημένους συγγραφείς και αποσπάσματα βιβλίων, τη σχέση τους με τη βιβλιοθήκη και θα περιγράψουν τα σημεία της αναγνωστικής διαδικασίας που διαμορφώνουν τις αναγνωστικές συμπεριφορές τους. Η καταγραφή δε θα περιορίζεται μόνο σε κείμενα αλλά θα μπορεί να είναι μια ζωγραφιά, μια φωτογραφία ή ένα οπτικοακουστικό ντοκουμέντο που θα ηχογραφείται ή θα βιντεοσκοπείται στους χώρους της βιβλιοθήκης.

Οι απαντήσεις- σημεία θα καταγραφούν πάνω σ΄ ένα χάρτη που μας περιγράφει ως αναγνώστες και θα εκτεθούν στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από 15 Ιουνίου- 15 Σεπτεμβρίου 2017.

Συγκεκριμένα η Δημόσια Κεντρική Γρεβενών έχει δρομολογήσει την υλοποίηση του προγράμματος στις:

2 Μαΐου 2017 ημέρα Τρίτη 10.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ. με τη συμμετοχή της Ε΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών και

10 Μαΐου 2017 ημέρα Τετάρτη 09.00 π.μ. έως 11.00 π.μ. και 11.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ. με τη συμμετοχή τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: