ΣΙΝΕ

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Ο 24ος Γύρος της Αθήνας & ο 1ο Athens International Criterium

Ραντεβού στο Σύνταγμα το Σαββατοκύριακο.

Θα γεμίσει ποδήλατα η Αθήνα.

Ο 24ος Γύρος της Αθήνας & ο 1ο Athens International Criterium.


Δύο ημέρες γεμάτες ποδήλατο θα απολαύσουν αυτό το Σαββατοκύριακο (06 και 07 Μαΐου 2017) οι κάτοικοι της Αθήνας. Στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, την Πλατεία Συντάγματος, θα στηθεί μια γιορτή που θα αποτελέσει ξεχωριστή εμπειρία για τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ) θα είναι φυσικά εκεί με το δικό της περίπτερο στο Σύνταγμα, όπου οι φίλοι του ποδηλάτου -και όχι μόνο- θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους του αθλήματος. Να μιλήσουν με αθλητές και να ακούσουν προπονητές της Εθνικής μας ομάδας.

Έκθεση ποδηλάτου και αξεσουάρ, bmx show, βόλτες στην πόλη, μαθήματα ποδηλάτου, δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και για πρώτη φορά διεθνής αγώνας ποδηλασίας είναι μόνο μερικά από όσα θα συμβούν.

Στην έκθεση ποδηλάτου θα δούμε τα τελευταία μοντέλα κορυφαίων εταιριών, ενώ οι ειδικοί θα μας λύσουν κάθε απορία σχετικά με την επόμενη αγορά μας. Στο bmx show θα απολαύσουμε τον... κυριολεκτικά ατρόμητο Γιώργο Κίκο να τα βάζει με τους νόμους της βαρύτητας και να μαγεύει με τα εναέρια κόλπα του. Στα μαθήματα ποδηλάτου οι μικροί μας φίλοι θα κάνουν πετάλι σε έναν περιφραγμένο χώρο, πάντα με τις συμβουλές ειδικών σχετικά με την ποδηλατική τους ασφάλεια.

Πριστούρης: «Δίπλα στο κορυφαίο γεγονός»
«Η ποδηλασία είναι τρόπος ζωής. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασία (ΕΟΠ), είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια που έχει ως θέμα το ποδήλατο. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να απουσιάζει ούτε από τν 24ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας, τον αγώνα που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την Αθήνα με μαζική συμμετοχή για μικρούς και μεγάλους».

Λόγια του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ), Παναγιώτη Πριστούρη, που συνέχισε: «Φέτος μάλιστα είναι μια ξεχωριστή χρονιά της εκδήλωσης αφού αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη αμιγώς αγωνιστική διοργάνωση, το 1ο Athens Criterium, στο οποίο θα λάβουν μέρος αθλητές και ομάδες από την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Γνωρίζουμε την Αθήνα με το ποδήλατο
Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο 24ος Γύρος της Αθήνας ο οποίος διοργανώνεται από το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Ο Γύρος αποτελεί ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την πρωτεύουσα με μαζική συμμετοχή για μικρούς και μεγάλους. Η ευκαιρία που παρουσιάζεται σε κάποιον προκειμένου να γνωρίσει την πόλη σε μία κλειστή διαδρομή μακριά από αυτοκίνητα είναι μοναδική! Η εκκίνηση θα δοθεί από την Πλ. Συντάγματος (μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη) στις 10:00 και 10:15 των διαδρομών 13 χλμ. και 3,5 χλμ. αντίστοιχα.

Τα νέα σημεία εγγραφών του 24ου Γύρου της Αθήνας είναι:Από 3 έως σήμερα 5 Μαΐου σε όλα τα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα του Οργανισμού, από 09:00 έως 20:00.

Το Σάββατο 6 Μαΐου σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην Πλατεία Συντάγματος από 10:00 – 20:00.

Την ημέρα της εκδήλωσης στη γραμματεία του αγώνα στην Πλατεία Συντάγματος, από τις 08:00 έως 09:30.

Παράλληλα συνεχίζονται οι ηλεκτρονικές εγγραφές έως 5 Μαΐου και ώρα 15:00 στο www.opanda.gr και στο www.cityogathens.gr.

1ο Athens International Criterium
Το κορυφαίο γεγονός του διημέρου θα είναι ο διεθνής αγώνας ποδηλασίας, το Athens International Criterium, που θα γίνει την Κυριακή (07/05) για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα. Ένας αγώνας που γίνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το περιοδικό MBIKE.

Στον αγώνα θα συμμετάσχουν τρεις από τους καλύτερους Έλληνες ποδηλάτες - ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, ο Γιώργος Μπούγλας και ο Περικλής Ηλίας που θα αφήσει για λίγο το βουνό και θα τρέξει στο δρόμο.

To Criterium θα γίνει σε κυκλική διαδρομή των 3,5 χλμ. και θα ολοκληρωθεί με τη συμπλήρωση 15 γύρων. Οι ποδηλάτες θα χαρίσουν μοναδικό θέαμα καθώς η μ.ω. ταχύτητα αναμένεται να ξεπεράσει τα 45χλμ. Ο αγώνας θα έχει πλήρη τηλεοπτική κάλυψη από δέκα κάμερες και drone σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Το Athens International Criterium είναι ενταγμένο στο καλεντάρι της UCI και η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:30 μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: