ΣΙΝΕ

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

«Συγχωνεύσεις στα ελληνικά σχολεία του Μονάχου»

Παρέμβαση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ Λ. Αυγενάκη

«Συγχωνεύσεις στα ελληνικά σχολεία του Μονάχου»

Στις σχεδιαζόμενες μετακινήσεις και συγχωνεύσεις των Δημοτικών και Γυμνασίων του Μονάχου, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κο Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Στην παρέμβαση «αναφέρεται η απόφαση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Μονάχου «να καταργήσει «μετακινήσει» το 4ο Δημοτικό Σχολείο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», το οποίο βρίσκεται στο Βόρειο/Δυτικό Μόναχο, «μετακινώντας» τους μαθητές στο 5ο  Δημοτικό Σχολείο «Σωκράτης» το οποίο βρίσκεται στο Νότιο/Ανατολικό Μόναχο, και να συγχωνεύσει/συστεγάσει το 2ο Γυμνάσιο μαζί με το 1ο Γυμνάσιο Μονάχου, στο κτήριο, που μέχρι τώρα συστεγάζεται το 4ο  Δημοτικό Σχολείο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ μαζί με το 1ο Γυμνάσιο.

Να σημειωθεί ότι, το «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» είναι το μεγαλύτερο Δημοτικό Σχολείο σε αριθμό παιδιών και νέων εγγραφών 1ης  δημοτικού, καθώς η περιοχή που βρίσκετε στο Β.Δ. Μόναχο έχει τους περισσότερους Έλληνες κατοίκους. 

 Το 2ο Γυμνάσιο θα μπορούσε να συστεγαστεί στο κτήριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου ΣΩΚΡΑΤΗΣ στο Zamdorf  Ν.Α. Μόναχο, διατηρώντας έτσι δύο ολοκληρωμένες σχολικές μονάδες όπως είναι παιδαγωγικά σωστό , λαμβάνοντας υπόψιν, ότι αδέρφια φοιτούν σε δημοτικό και γυμνάσιο.

Εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας στην συγχώνευση/συστέγαση των δύο γυμνασίων και στην αλλαγή της υπάρχουσας μορφής αυτοτελούς σχολικής μονάδας (δημοτικό-γυμνάσιο σε ένα κτήριο. Επομένως η στέγαση του 2ου Γυμνασίου στο Zamdorf Ν.Α. Μόναχο , όπως αρχικά είχε ειπωθεί και αποφασιστεί από τον κ. Συντονιστή είναι η πλέον ενδεδειγμένη, παιδαγωγικά και γεωγραφικά, αποδεκτή λύση για τους γονείς.

 Αναρωτιόμαστε ποιοι είναι οι λόγοι , που ο κ. Συντονιστής άλλαξε την αρχική του απόφαση να πάει το 2ο Γυμνάσιο στο Zamdorf  Ν.Α .Μόναχο, επειδή η χωρητικότητα των κτηρίων και των κενών αιθουσών είναι ίση, υπάρχουν άραγε συμφέροντα συγχώνευσης των δύο γυμνασίων και των υπηρεσιών τους;». 

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: