ΣΙΝΕ

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Οργή της ΝΔ από τη συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη και τη στήριξη σε Τσίπρα

Την οργή της ΝΔ προκάλεσαν τα όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης σε συνέντευξή του, με το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τονίζει πως η συνέντευξη αυτή «είναι ...
αποκαλυπτική της διαπλοκής που επεκτείνεται με προκλητικό τρόπο, με ευθύνη της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου».

Σύμφωνα με τη ΝΔ οι σκανδαλώδεις χαριστικές τροπολογίες στη Βουλή δεν είναι στοιχείο Δημοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης προσθέτοντας πως «δεν είναι δείγμα πλουραλισμού, τα τηλεοπτικά κανάλια με στελέχη των ΑΝΕΛ, αυτών που ομολογούσαν ότι είναι «λαγοί» στον ακυρωμένο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών». «Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες. Ας μην προκαλούν την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατική συνείδηση των Ελλήνων» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Η συνέντευξη Σαββίδη

Την πλήρη στήριξή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως αποτελεί «προϋπόθεση επιτυχίας για το μέλλον» εκφράζει σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο Ιβάν Σαββίδης. Ο επιχειρηματίας δηλώνει την ισχυρή στήριξή του προς τον Πρωθυπουργό και δεν κρύβει, κάθε άλλο, τις κακές σχέσεις του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ παρομοιάζει τον Αλ. Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας πως ακούγοντας τον στη Βουλή κατά τη σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την τροπολογία που αφορούσε στη διαγραφή προστίμου 38 εκατ. ευρώ από λαθρεμπόριο της ΣΕΚΑΠ, που σήμερα ανήκει στον ίδιο, ήθελε να τον χειροκροτήσει.

«Ο Τσίπρας στη βουλή μου θύμισε τον Πούτιν», είπε χαρακτηριστικά σε μία συνέντευξη «ποταμό», στο protothema.gr, ο Ιβάν Σαββίδης, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση για την υπόθεση της ΣΕΚΑΠ, τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνοντας χαρακτηριστικά:«Ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός». Ξεκινώντας τη συνέντευξή του στο protothema.gr, ο Ιβάν Σαββίδης υπογράμμισε ότι πρέπει να τον αντιμετωπίζουν ως ξένο επενδυτή:«Δεν πρέπει κάποιοι να με κοιτάνε απλά ως Ιβάν Σαββίδη. Θα πρέπει να με αντιμετωπίζουν εκτός των άλλων και ως ένα ξένο επενδυτή ο οποίος για άλφα ή βήτα λόγους πήρε την απόφαση να επενδύσει στην Ελλάδα».
«Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλή στιγμή να επενδύσει στην Ελλάδα».

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, υποστήριξε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα, λέγοντας: «Ως επιχειρηματίας θεωρώ πως τώρα είναι πάρα πολύ καλή στιγμή για να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα. Η αγορά, αυτή τη στιγμή, σε όλες τις κατευθύνσεις είναι στον πάτο, όμως πιστεύω στη δυναμική της χώρας και γι’ αυτό ρισκάρω. Πεποίθηση μου είναι πως κερδίζει ο επιχειρηματίας εκείνος, ο οποίος με σωστό τρόπο μπορεί να αξιολογήσει τους κινδύνους, έτσι ώστε οι απώλειες να είναι χαμηλότερες από τα κέρδη».

Επιπλέον, ο κ. Σαββίδης ξεκαθάρισε ότι ως επιχειρηματίας και ως άνθρωπος, μέσα στο DNA του, είναι Έλληνας στην πιο καθαρή μορφή.
«Ο πρωθυπουργός στο θέμα της ΣΕΚΑΠ ήταν πραγματιστής»

Αναφερόμενος στην κοινοβουλευτική διαμάχη για το πρόσωπό του, ο Ιβάν Σαββίδης υποστήριξε στη συνέντευξή του στο protothema.gr: «Εμένα δεν με ενδιέφεραν τα όσα λεκτικά ειπώθηκαν μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αλλά με ενδιέφερε ποιος θα μπλοφάρει περισσότερο ή λιγότερο» και μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε: «άκουσα την ομιλία του πρωθυπουργού και μου φάνηκε ότι ήταν ένας πραγματικός λόγος. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως πίστευε αυτά που έλεγε. Στο συγκεκριμένο θέμα της ΣΕΚΑΠ, ήταν πραγματιστής και έπραξε με υψηλό συναίσθημα ηθικής και πρακτικής. Κάλεσε σε διάλογο επί της ουσίας. Αναγνώρισε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που δυσκολεύει τις επενδύσεις στην Ελλάδα».

Επιπλέον, ο Ιβάν Σαββίδης χαρακτήρισε «νίκη του Τσίπρα» λέγοντας ότι αυτός κάλεσε τη Βουλή να μιλήσουν επί της ουσίας και να συζητήσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα» και σημείωσε ότι «σαν εμένα υπάρχουν χιλιάδες επενδυτές».

Ο κ. Σαββίδης εξαπέλυσε δρυμεία επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση τους στη Βουλή λέγοντας:« Όταν ο πρωθυπουργός πρότεινε τον διάλογο επί της ουσίας περίμενα από ένα κόμμα, που έτσι και αλλιώς, έχει μια διαφορετική ιδεολογική στάση υπέρ των επενδύσεων δήθεν, τη Νέα Δημοκρατία, να μιλήσει με επιχειρήματα και αναφερόμενος προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε:«Αυτός ο κύριος όμως είπε πράγματα που ούτε καν αστεία δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω».
«Αυτός ο Νόμος δεν αφορά τη ΣΕΚΑΠ. Αφορά μεταξύ άλλων και τη ΣΕΚΑΠ»

Ο Ιβάν Σαββίδης ξεκαθάρισε ότι «αυτός ο νόμος δεν αφορά τη ΣΕΚΑΠ, ούτε την περιοχή της Ξάνθης αποκλειστικά. Αυτός ο νόμος αφορά μεταξύ πολλών άλλων και τη ΣΕΚΑΠ. Δεν έγινε για μας» και υποστήριξε ότι «ολόκληρη η οικονομία της χώρας στο παρελθόν ήταν μία ψευδοοικονομία».
«Ο Αντώνης Σαμαράς μπόρεσε να μου πουλήσει τον πονοκέφαλό του»

Σε άλλον μέρος της συνέντευξής του στο protothema.gr ο Ιβάν Σαββίδης αναφέρθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας:« Ο Αντώνης Σαμαράς μπόρεσε, εισπράττοντας πολύ καλά λεφτά για το ελληνικό δημόσιο να μου πουλήσει τον πονοκέφαλό του. Γιατί η ΣΕΚΑΠ ήταν ο πονοκέφαλος του και εξελίχθηκε σε δικό μου» και μιλώντας με σκληρά λόγια είπε αναφερόμενος στη ΝΔ: «Δεν έχουν ανδρισμό στη ΝΔ και προσβάλλουν κάποιοι με τη συμπεριφορά τους τον εαυτό τους. Έπρεπε να βγουν και να πουν πως η διαγραφή των χρεών είναι απαραίτητη. Ποιος επενδυτής θα δεχόταν να αναλάβει τέτοιο βάρος;Τόσα πρόστιμα; Ήθελαν να μου πουλήσουν μια εταιρεία και μετά να αποκαλυφθεί το πρόβλημα προστίμου για τη λαθρεμπορία».
«Έχω υπέροχη και φιλική σχέση με τον Καραμανλή».

Μιλώντας για πολιτικά πρόσωπα, ο Ιβάν Σαββίδης υποστήριξε, στη συνέντευξή του, ότι γνώριζε προσωπικά τον Σημίτη «δεν λέω ότι είμασταν φίλοι» και μιλώντας για τον Κώστα Καραμανλή δήλωσε «έχω υπέροχη και φιλική σχέση με τον κ. Καραμανλή». Για την οικογένεια Μητσοτάκη πρόσθεσε «με την κυρία Μπακογιάννη ξεκίνησα μια νορμάλ επαφή όταν ήταν ακόμα δήμαρχος Αθηναίων. Επίσης παρακολουθούσα με πολύ προσοχή της θητεία του πατέρα Μητσοτάκη στις αρχές του ’90. Δεν μπορούσα λοιπόν ποτέ να φανταστώ ότι ο γιος Μητσοτάκης θα μπορούσε ποτέ να κάνει τόσο σκληρά πράγματα». Και συνεχίζοντας πρόσθεσε:«Κάποιοι προβλέπουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας, παρόλο που δεν θα γίνει ποτέ του».

Για τον Αλέξη Τσίπα, ο Ιβάν Σαββίδης είπε χαρακτηριστικά:«Βγάζω το καπέλο στον κ. Τσίπρα. Έτσι πρέπει να συμπεριφέρονται οι πρωθυπουργοί προστατεύοντας τον οποιονδήποτε επενδυτή. Εμείς με τον κ. Τσίπρα δεν είμαστε φίλοι. Η ΝΔ δεν κερδίζει με τίποτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε προσωρινά και η ΝΔ προσωρινά μαζεύει. Όμως η ΝΔ δεν έχει καμία ιδέα για το πως θα μπορέσει να ταράξει τα πράγματα».

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στην καταγγελία Μητσοτάκη για την παρουσία του κ. Τσακαλώτου στο γήπεδο λέγοντας δεικτικά:«Όταν ο κ. Μητσοτάκης είπε τη φράση Ο Τσακαλώτος είδε παιχνίδι με Ρώσο ολιγάρχη», κατάλαβα πως με αυτόν τον άνθρωπο θα πρέπει να συναντηθώ στα δικαστήρια».

Τέλος ξεκαθάρισε τις προθέσεις του για τυχόν εμπλοκή του στα ΜΜΕ λέγοντας συγκεκριμένα:«Έτσι κι αλλιώς θα πάρω ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι και αλλιώς! Πολύ σύντομα. Όταν λέω σύντομα, ενδέχεται να τελειώσω και μέχρι το Μάιο. Όσον αφορά τον Πήγασο και τον ΔΟΛ δεν κρύβω πως έχω ενδιαφέρον και για τα δύο».

Παρόλα αυτά, όπως έγινε γνωστό στον απόηχο της συνέντευξης, ο κ. Σαββίδης θα κινηθεί νομικά κατά τη εφημερίδας τα Νέα αναφορικά με σημερινό τους πρωτοσέλιδο, με τίτλο «Ο Ιβάν και τα νέα βοσκοτόπια», αναφέροντας για «δωράκι 38,5 εκατ. ευρώ την κυβέρνησης προς τον ομογενή επιχειρηματία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: