ΣΙΝΕ

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ και Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Του Κυριάκου Ταταρίδη

Είδαμε και διαβάσαμε από τις συνεδριάσεις της Βουλής την κόντρα του κ. Μητσοτάκη ενάντια στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την απόσβεση του...

μεγάλου προστίμου για την γνωστή πράξη λαθρεμπορίου τσιγάρων της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ που βρίσκεται στην Ξάνθη πριν αγοραστεί από τον Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.
Το μεγάλο χρηματικό πρόστιμο που επεβλήθη σε βάρος της επιχείρησης δεν ήταν υπαιτιότητα του νέου ιδιοκτήτη που με την ενέργεια του να αγοράσει την επιχείρηση έσωσε μια μεγάλη οικονομική μονάδα που όχι μόνο θα ενισχύσει την ανάπτυξη και την απασχόληση στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης αλλά στηρίζει και την τοπική παραγωγή του καπνού στην περιοχή.
Ήταν απόλυτα δίκαιο να μην επωμισθεί ο κ. Σαββίδης τις αμαρτίες άλλων όταν, μάλιστα, προέβη σε μια επιχειρηματική πράξη με ιδιαίτερο εθνικό ενδιαφέρον όταν για την εξαγορά της επιχείρησης ενδιαφερόταν έντονα τότε και Τούρκοι επιχειρηματίες, ώστε να βάλουν επιχειρηματικό «πόδι» στην Θράκη.
Ήταν το πρώτο βήμα του κ. Σαββίδη μπαίνοντας δυναμικά στην Ελληνική οικονομική ζωή μεταφέροντας από την Ρωσία τα επιχειρηματικά του ενδιαφέροντα, δίνοντας, έτσι, μια σημαντική επιχειρηματική ανάσα στην χειμάζουσα τα τελευταία χρόνια Ελληνική οικονομία.
Κύριε Μητσοτάκη, διαπράξατε ένα ολέθριο πολιτικό σφάλμα στο πλαίσιο της τυφλής αντιπολιτευτικής τακτικής που ακολουθείτε, όταν τέτοιες επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως του ομίλου του κ. Σαββίδη είναι ευχής έργου να υπάρχουν και σήμερα αλλά και στο μέλλον. Κ. Μητσοτάκη θέλω να σας θυμίσω πως ο κ. Ιωαννίδης συμφοιτητής σας στο Χάρβαρντ και σημερινός καθηγητής στο Στάνφορντ αμφισβήτησε έντονα το σπουδαίο επιστημονικό βιογραφικό σας επειδή ως γιός πρώην Πρωθυπουργού ξεκινήσατε την καριέρα σας σαν Διευθυντής Τραπεζικού ομίλου με επιλογή του τότε Πρωθυπουργού κ. Σημίτη. Αποδείξατε με την πράξη να εναντιωθείτε στην περίπτωση της ΣΕΚΑΠ πως το πολιτικό σας ανάστημα είναι πολύ μικρό και έρχομαι να σας θυμίσω για τον κ. Ιβάν Σαββίδη τα εξής:
α) Για την καπνοβιομηχανία της ΣΕΚΑΠ όφειλε το Ελληνικό κράτος να απαλλάξει την επιχείρηση από το οικονομικό πρόστιμο για το οποίο δεν ήταν υπαίτιος ο κ. Σαββίδης, προκειμένου να προχωρήσει η επιχείρηση δυναμικά στα σχέδιά της με όλα τα ευεργετικά επακόλουθα για την ευαίσθητη αυτή περιοχή της Θράκης.
β) Ο κ. Σαββίδης είναι ο μεγάλος Έλληνας ποντιακής καταγωγής που άνοιξε τον δρόμο για την επαναλειτουργία της Παναγιάς Σουμελάς στην Τραπεζούντα όταν ήταν αδιανόητο προηγούμενα χρόνια να λειτουργήσει το μαναστήρι από πλευράς Τουρκικής κυβέρνησης.
γ) Ο κ. Σαββίδης μπαίνει και είναι ευλογία Θεού για την χώρα μας που ζητά απεγνωσμένα επενδύσεις, στην Ελληνική επιχειρηματική ζωή μεταφέροντας νέα σημαντικά κεφάλαια από την Ρωσία και γίνεται σημαντικός βραχίονας επενδύσεων από την μεγάλη αυτή χώρα, εκτός φυσικά από το πατριωτικό του ενδιαφέρον που αποδεικνύεται έντονο και θερμό.
δ) Ανέλαβε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δίνοντας χαρά σε χιλιάδες φιλάθλους και κατέβαλλε τα 12 εκατομμύρια ευρώ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Ελληνικό κράτος από το να αρκεστεί να «ρίξει» την ομάδα στην Γ’ Κατηγορία και να τα γλιτώσει, όπως έκαναν οι διοικήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ και ΆΡΗ.
ε) Αγόρασε το ξενοδοχείο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ» της Θεσσαλονίκης που είχε εγκαταλειφθεί από την πρώην διοίκηση και το ανακαινίζει, μετατρέποντάς το σε υπερσύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα, ενισχύοντας την κίνηση υψηλού τουρισμού στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
στ) Έγινε ο σημαντικότερος πρέσβης για την χώρα μας, οδηγώντας ένα τεράστιο τουριστικό κύμα από την Ρωσία προς την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Χαλκιδική, όπου παρατηρούνται, τελευταία, μεγάλες τουριστικές επενδύσεις από Ρώσους επιχειρηματίες, ενισχύοντας την οικονομία και την απασχόληση στην περιοχή.
ζ) Απέκτησε, τελευταία, και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου είναι ευτύχημα που συνέβη το γεγονός αυτό, γιατί θα αλλάξει κυριολεκτικά ο οικονομικός χάρτης της Θεσσαλονίκης από ένα λιμάνι που, σήμερα, υπολειτουργεί και θυμίζει σκουπιδότοπο, και καλείται στη συνέχεια να γίνει η ατμομηχανή της χώρας μας για τον σπουδαιότερο κόμβο οικονομικής διείσδυσης στα Βαλκάνια και στην Κεντρική Ευρώπη, ενώ θα απασχολήσει εκατοντάδες εργαζόμενους στην νέα του μορφή όταν δεκάδες άλλες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο στην Θεσσαλονίκη.
η) Τέλος, κράτησε ζωντανή και την επιχείρηση της «ΣΟΥΡΩΤΗΣ» στις Σέρρες και εμφανίζεται έτσι, μετά από όλα αυτά ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ στα μάτια και στην συνείδηση των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας σαν ΜΕΓΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΥΕΓΕΡΤΗΣ.

Κ. Μητσοτάκη και προς κάθε ομοφωνούντα μαζί σας,
όταν σήμερα, αναζητούμε επενδυτές και στοχεύουμε αγωνιωδώς στην ανάπτυξη της χώρας μας, δεν πετροβολούμε έναν επιχειρηματία που έδειξε μέχρι σήμερα, τις ευεργετικές του προθέσεις για την εθνική μας οικονομία. Θεωρώ πως ορθώς η Κυβέρνηση προχωρά στην απόσβεση ενός προστίμου που δεν έχει ανάμιξη και ευθύνη ο Ιβαν Σαββίδης και δίνε,ι έτσι, την δυνατότητα στην ΣΕΚΑΠ να λειτουργεί χωρίς βαρίδια για την απασχόληση 200 εργαζομένων στην επιχείρηση και την στήριξη της καπνοπαραγωγής στην εθνικά ευαίσθητη ακριτική μας Θράκη.
Καταλήγοντας, καταγράφεται, έτσι, η νοσηρή αυτή αντίφαση να αναζητούμε επενδύσεις από την μια πλευρά για να ξεπεράσει η χώρα μας την οικονομική κρίση με τις τραγικές συνέπειες που βιώνουμε όλοι μας και κύρια, η ελληνική νεολαία και από την άλλη να πολεμάμε τέτοιες ευεργετικές για την Ελληνική οικονομία πολιτικές αποφάσεις. Τώρα, που ,όσο ποτέ άλλοτε, αναζητούμε σοβαρές και υπεύθυνες για την πατρίδα μας πολιτικές, δυστυχώς, ανακυκλώνουμε για φθηνούς αντιπολιτευτικούς λόγους την παθογένεια του παρελθόντος, όπου η πατρίδα μας κ. Μητσοτάκη κατέρρευσε και ιδιαίτερα από την καταστρεπτική διοίκηση της χώρας από την κομματικό προκάτοχό σας.
Επιτέλους, ας ξιφουλκήσει ο πατριωτισμός των Ελλήνων και η εθνική μας συνείδηση για να οδηγήσουμε την χώρα στον δρόμο της προόδου, όπου φαινόμενα σαν τον Ιβάν Σαββίδη επιβάλλεται να τύχουν κάθε μορφής κοινωνικής και δημόσιας στήριξης.

Μετά τιμής.
Αρχ. Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: