ΣΙΝΕ

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Αχαϊα: Κατάπιε βελόνα και πήγε στην καρδιά του - Η εγχείρηση που του έσωσε τη ζωή [video]

Η γυναίκα του ετοίμασε μπουρεκάκια για τα γενέθλιά του. Μέσα όμως υπήρχε μία βελόνα που της είχε πέσει...

Μία από τις πιο σπάνιες επεμβάσεις που μάλιστα αποτέλεσε και αντικείμενο παραγωγής ταινίας από το Discovery Channel του BBC πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπως γράφει η εφημερίδα Πελοπόννησος.

Η επέμβαση αφορούσε στην αφαίρεση μίας βελόνας 5 εκατοστών από την καρδιά ασθενή από τους Αγ. Σαράντα της Βορείου Ηπείρου την οποία είχε καταπιεί τρώγοντας τα μπουρεκάκια που του είχε φτιάξει η γυναίκα του - μοδίστρα στο επάγγελμα - την ημέρα των γενεθλίων του.

Το περιστατικό συνέβη το 2011, όπως μας περιγράφει ο καθηγητής Καρδιοθωρακοχειρουργικής Δημήτριος Δουγένης ο οποίος πρωταγωνίστησε στην αντιμετώπισή του μαζί με τον καθηγητή Καρδιολογίας Δημήτριο Αλεξόπουλο και τις ομάδες τους. Το συγκεκριμένο περιστατικό που είναι από τα σπάνια σε παγκόσμιο επίπεδο το έστειλε για δημοσίευση σε διακεκριμένο καρδιολογικό περιοδικό ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας Περικλής Νταβλούρος κι έτσι γνωστοποιήθηκε διεθνώς και αποτέλεσε αντικείμενο τηλεοπτικής παραγωγής.

Είναι δε η πρώτη φορά που παρουσιάζεται διεθνώς μία επέμβαση που έγινε στην Ελλάδα πολύ δε περισσότερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Καταλήγοντας, να τονίσουμε ότι και οι δύο επιστήμονες οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου περιστατικού δεν ανήκουν πλέον στο επιστημονικό δυναμικό του ΠΓΝΠ καθώς έχουν μετακινηθεί σε δημόσια νοσοκομεία των Αθηνών...


Δεν υπάρχουν σχόλια: