ΣΙΝΕ

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Επίθεση στην Παναγία των Παρισίων – 1.000 τουρίστες εγκλωβίστηκαν

Περίπου 1.000 τουρίστες εγκλωβίστηκαν μέσα στην Παναγία των Παρισίων νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 6/6/2017, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ένας άνδρας εναντίον αστυνομικού στον...
προαύλιο χώρο του Καθεδρικού ναού, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του μνημείου.

«Όλα είναι ήρεμα, οι άνθρωποι μιλούν, προσεύχονται, συνεχίζουν την επίσκεψή τους», είπε ο Αντρέ Φινό, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ναού. «Αναμένουμε τις εντολές της αστυνομικής διεύθυνσης» ώστε να ανοίξει ο Καθεδρικός τις πύλες του και να μπορέσουν οι τουρίστες να αποχωρήσουν.



Ένας τουρίστας που βρισκόταν μέσα στον Ναό έγραψε στο Twitter: «Δεν ήταν η εμπειρία που επιθυμούσα από τις διακοπές. Παγιδευμένοι στον Καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων αφού αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν άνδρα. Είμαστε εδώ με 2 τρομοκρατημένα παιδιά».

Σε ένα μήνυμά της στο Twitter η γαλλική αστυνομία ανέφερε ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, ο δράστης εξουδετερώθηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο».

Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει ασαφές. Σύμφωνα με δύο αστυνομικές πηγές, αστυνομικοί πυροβόλησαν τον ύποπτο και τον τραυμάτισαν στον θώρακα όταν εκείνος τους απείλησε με ένα σφυρί και αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή τους να σταματήσει. Ένας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον άνδρα αφού τους απείλησε με το σφυρί και αρνήθηκε να σταματήσει. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά ενώ ο δράστης έχει τραυματιστεί στον θώρακα.

Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσε «μια δυνατή κραυγή» και μετά «είδε το πλήθος να κινείται». «Οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν, άκουσα δύο πυροβολισμούς, είδα έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος, υπήρχαν αίματα παντού», πρόσθεσε.

Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή, με αναρτήσεις στο Twitter. Μάλιστα, τουρίστας ο οποίος βρίσκεται εντός του ναού, ανήρτησε φωτογραφία με δεκάδες άτομα στο εσωτερικό του, περιγράφοντας οτι η αστυνομία ζήτησε από όλους να σηκώσουν τα χέρια τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα.

Η Παναγία των Παρισίων, στην καρδιά της πρωτεύουσας, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού. Είναι ένα από τα πιο τουριστικά αξιοθέατα της Ευρώπης και δέχεται περίπου 13 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Η υπόθεση ερευνάται από την τρομοκρατική υπηρεσία.

Follow
JM @Jamiemc2313


.@independenzatv on #Periscope: Attaque à Notre Dame de Paris - independenza webtv #live #Paris # France #newshttps://www.pscp.tv/w/bAVplTIyNjA5OTZ8MUx5eEJCUnd6d3l4TjX96NoqSJ-KPyQIYkjI16SrqmGoPlAdIafPG7d66pME …
6:00 PM - 6 Jun 2017

independenza webtv @independenzatv

Attaque à Notre Dame de Paris - independenza webtv #live #Paris # France #news — Paris, Francepscp.tv


11 Retweet
33 likes
Twitter Ads info and privacy


Δεν υπάρχουν σχόλια: