ΣΙΝΕ

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Πανελλήνιες 2017: Τα θέματα και οι απαντήσεις στο μάθημα της έκθεσης για το Γενικό Λύκειο

Η διασκευή ομιλίας του Γρηγόρη Σκαλκέα στην Ακαδημία Αθηνών, με θέμα την επιστήμη, ως «αέναο αγώνα» του ανθρώπου για την κατάκτησης της γνώσης, είναι το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο...
εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, κατά την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων (Δείτε το ΕΔΩ)

Ο Γρηγόρης Σκαλκέας, γιατρός, πανεπιστημιακός, μέλος και πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, είχε εκφωνήσει τη συγκεκριμένη ομιλία στις 30/12/2003.

Τα θέματα προέρχονταν μέσα από το σχολικό εγχειρίδιο και από τους φιλολόγους θεωρούνται βατά. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, το συγκεκριμένο θέμα, είναι ένα από τα κλασικά θέματα που διδάσκονται και δεν προκάλεσε ιδιαίτερες δυσκολίες στους υποψήφιους.

Οι υποψήφιοι, εκτός των άλλων, κλήθηκαν να γράψουν μία ομιλία, ως υποψήφιοι φοιτητές και μελλοντικοί επιστήμονες, για το ρόλο της επιστήμης στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων, κατά τη γνώμη τους, σύγχρονων προβλημάτων και για τα ηθικά εφόδια που θα πρέπει να έχει ένας επιστήμονας, για να μπορέσει να υπηρετήσει τον ρόλο αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Φιλόλογος χαρακτήρισε το κείμενο κατανοητό, ευληπτο, σαφές και οικείο - έχει δουλευτεί στην τάξη. Βοηθάει πολύ στην περίληψη που καλούνται να γράψουν τα παιδιά. Η Β1 με το Σ Λ είναι εύκολη άσκηση. Η Β2 ξεκάθαρη στις απαντήσεις και του α και του β ερωτήματος. Η ερώτηση Β3 με τα συνώνυμα και τα αντώνυμα έχει κάποιες δυσκολίες μόνο για μαθητές κάτου του μετρίου. H B4 στα πλαίσια της διδασκαλίας των σημείων στίξης. Η παραγωγή λόγου είναι ομιλία και θα εκτιμηθεί το επικοινωνιακό πλαίσιο που πρέπει οι μαθητές να ακολουθήσουν. Τα ερωτήματα ξεκάθαρα και με πολύ υλικό για να γράψουν οι μαθητές.

Πηγή απαντήσεων in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: