ΣΙΝΕ

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Ο ιερέας που έχτισε μόνος του μια εκκλησία Τα τελευταία 56 χρόνια εργάζεται πάνω σε αυτό το έργο Περισσότερα: Ο ιερέας που έχτισε μόνος του μια εκκλησία (pics)

Ο Justo Gallego Martínez, γνωστός και ως Don Justo, είναι ένας από αυτούς τους απίστευτους ανθρώπους που έκαναν κάτι φαινομενικά αδιανόητο.

Πέρασε τα τελευταία 56 χρόνια της ζωής του κατασκευάζοντας τον δικό του καθεδρικό ναό από την αρχή, από τα θεμέλια, στο Mejorada del Campo της Ισπανίας, παρά το γεγονός ότι δεν είχε σχέση με την αρχιτεκτονική.

Το ασυνήθιστο μονοπάτι ζωής του Don Justo ξεκίνησε λόγω μιας ασθένειας. Το 1961 έπασχε από φυματίωση και έπρεπε να εγκαταλείψει το μοναστήρι, όπου ζούσε τα τελευταία οκτώ χρόνια. Μετά την αναχώρησή του, άρχισε να κατασκευάζει τον καθεδρικό ναό στη γη που κληρονόμησε από τους γονείς του. Με αυτόν τον τρόπο, έδωσε την υπόσχεση ότι αν ανακάμψει από τη φυματίωση, ο καθεδρικός ναός θα είναι προς τιμήν της Παναγίας του Pilar, στην οποία προσευχόταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Έτσι, ο καθεδρικός ναός είναι γνωστός ως Nuestra Señora del Pilar.

Τα ασυνήθιστα αντικείμενα αποτελούν επίσης βασικό στοιχείο της κατασκευής του Don Justo. Τα παλιά βαρέλια φυσικού αερίου, για παράδειγμα, βρήκαν μια δεύτερη ζωή ως στήλες κτιρίων. Πλέον έχει βοηθούς, εργάτες και πιστούς.







E-Daily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: