ΣΙΝΕ

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Τα παιδιά της Πίνδου έχουν τύχη βουνό: Το νέο οικολογικό εγχείρημα της Apivita

Τα παιδιά της Πίνδου έχουν τύχη βουνό τώρα, με την κοινωνική ευαισθησία της Apivita. Το σύνθημα αυτό, κυριάρχησε...
προχθές, την μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου (Τετάρτη 21 Ιουνίου) στην Βίλα Καζούλη, με αφορμή μία νέα συνεργασία που εγκαινιάζει η εταιρεία φυτικών καλλυντικών Apivita, δημιούργημα των φαρμακοποιών και επιχειρηματιών Νίκου και Νίκης Κουτσιανά.

Η APIVITA καινοτομεί και σε συνεργασία με τους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς Άγονη Γραμμή Γόνιμη και New Wrinkle δημιουργεί τη νέα σειρά προϊόντων περιποίησης σώματος PINDOS WILD HERBS ειδικά σχεδιασμένη για να υποστηρίξει ένα σημαντικό σκοπό, τα εκπαιδευτικά προγράμματα Οικολογικού Αλφαβητισμού για τα παιδιά και τους νέους της Πίνδου.

«Το πρόγραμμα PINDOS WILD HERBS είναι σχεδιασμένο για τα παιδιά των νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών και χρηματοδοτείται από το σύνολο των κερδών των προϊόντων περιποίησης σώματος της APIVITA με άγρια βότανα της Πίνδου. Είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στα σχολεία τον Ιανουάριο του 2018 και φιλοδοξούμε ότι κάνει τη διαφορά τόσο σε επιχειρηματικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο», τόνισε η δεύτερη γενιά της Apivita, ο κ. Θάνος Κουτσιανάς.

Σε μία λαμπερή και ζεστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, στη Βίλα Καζούλη με την ευγενική φιλοξενία του Πράσινου Ταμείου του ΥΠΕΝ, έγινε η επίσημη έναρξη του προγράμματος και η παρουσίαση των προϊόντων της σειράς, με σύνθημα το «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΥΧΗ ΒΟΥΝΟ».


Η εκδήλωση, έλαβε την υποστήριξη των Υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου, ως μια πρώτη θετική ανταπόκριση των επίσημων πολιτειακών φορέων στο κάλεσμα συνεργασίας για το πρόγραμμα.

Για μία «υπέροχη πρωτοβουλία» έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος ανέφερε, ότι αποτελεί επιδίωξη όλων η επένδυση στην ιδέα της εκπαίδευσης, επισημαίνοντας παράλληλα την αξία της επένδυσης στο ανθρώπινο κεφάλαιο, ως τρόπο εξόδου από την κρίση. Καταλήγοντας, ο υπουργός τόνισε ότι το ΥΠΕΝ, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, θα στηρίξει την προσπάθεια της εταιρείας για τα παιδιά της Πίνδου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου δήλωσε: «Είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί στην προσπάθεια». Ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, έκανε λόγο αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για την «ελπίδα που οραματιζόμαστε».

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Αφηγητής-παρουσιαστής ήταν ο ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος, που κράτησε όλη τη ροή και το ενδιαφέρον του κόσμου αμείωτο, ενώ η έκπληξη της βραδιάς ήταν η έναρξη με ένα τραγούδι της Μόνικα ως «συνεισφορά» των διοργανωτών, APIVITA, Άγονη Γραμμή Γόνιμη και New Wrinkle στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής.

Όλοι οι συντελεστές του προγράμματος ήταν εκεί, μίλησαν για τη συμμετοχή τους, το όραμά τους, και την αξία των συνεργειών και συνεργασιών για μια ουσιαστική αλλαγή στην Ελλάδα σήμερα. Από το Φεστιβάλ της Βωβούσας, ο ιδρυτής του κ. Καμίλο Νόλλας, από τη New Wrinkle η αντιπρόεδρος του ΔΣ κυρία Δάφνη Ζουμπουλάκη, από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη, η διευθύντρια του εκπαιδευτικού προγράμματος κυρία Χαρά Μαραντίδου. Τις ομιλίες από την ομάδα των πρεσβευτών του PINDOS WILD HERBS άνοιξε η Τζένη Μπαλατσινού, δημοσιογράφος και επιχειρηματίας. Μαζί με την κυρία Μαρία Χούκλη, τον κ. Χρύσανθο Πανά, την κυρία Αλίκη Λαμπροπούλου τον κ. Κώστα Βογιατζή είναι οι πρώτοι επώνυμοι πολίτες που έθεσαν τους εαυτούς τους στην «υπηρεσία» του εγχειρήματος!


Το project Pindos wild Herbs

To PINDOS WILD HERBS γεννήθηκε στα Βουνά της Πίνδου και συγκεκριμένα στο χωριό Βωβούσα, που ανήκει στο Ζαγόρι και βρίσκεται εντός και υπό την προστασία της ζώνης NATURA 2000 και του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. Η συνεργασία της APIVITA με το VOVOUSA FESTIVAL, ένα μικρό φεστιβάλ που διοργανώνεται εκεί κάθε χρόνο από το 2013 και αφορά αποκλειστικά τον πολιτισμό των βουνών εστιάζοντας στη βιωσιμότητα και στην προστασία της φύσης, αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσει αυτό το καινοτόμο εγχείρημα.

Είναι ένα εγχείρημα αμοιβαίας αξίας που συνδέει την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία μέσα από την γνώση και την εκπαίδευση. Στόχος είναι να αποτελέσει πρότυπο καλής πρακτικής στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και να δώσει το έναυσμα για ανάλογες πρωτοβουλίες, που θα δίνουν έμφαση στην αξία της γνώσης και στην ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση σε ζητήματα περιβάλλοντος.

Το σύνολο των κερδών από την πώληση των προϊόντων της σειράς περιποίησης σώματος PINDOS WILD HERBS, με βασικά συστατικά τα βότανα της Πίνδου, θα χρηματοδοτήσει εκπαιδευτικά προγράμματα «οικολογικού αλφαβητισμού» σε σχολεία της περιοχής.

Μέσω των προγραμμάτων αυτών, τα παιδιά και οι νέοι των χωριών των Νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών, θα μάθουν πώς μπορούν να συνδέσουν τη φύση, τη μοναδική βιοποικιλότητα της περιοχής τους και τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά με υγιή, αειφόρο και καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Σκοπός είναι να ξεκινήσει μια αλλαγή στα χωριά της Πίνδου, μια «ευαίσθητη» περιοχή που έχει πληγεί έντονα από την οικονομική κρίση, από ανθρώπους που ζουν εκεί και θα εργαστούν εκεί, αναπτύσσοντας με υγιή και αειφόρο τρόπο τον τόπο καταγωγής και παραμονής τους. Από τον τόπο τους, για τον τόπο τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε ειδικά για το εγχείρημα αυτό, από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη και τη NEW WRINKLE, ενώ οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που θα το εφαρμόσουν στα σχολεία, θα εκπαιδευτούν στο Ινστιτούτο Embercombe, που εξειδικεύεται σε προγράμματα οικολογικού αλφαβητισμού στη Μεγάλη Βρετανία. Σημαντικοί συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια, οι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί ΔΕΣΜΟΣ, Οργάνωση ΓΗ και το Φεστιβάλ της Βωβούσας.

Τον σχεδιασμό της συσκευασίας και των υλικών επικοινωνίας ανέλαβε η BOLD OGILVY, υποστηρίζοντας ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια.
Τα προϊόντα

Η σειρά περιποίησης σώματος PINDOS WILD HERBS αποτελείται από δύο μοναδικά προϊόντα με άγρια βότανα της Πίνδου επιλεγμένα για τις πολύτιμες ιδιότητες τους. Και στα δύο προϊόντα της σειράς, ο άγριος δυόσμος δίνει αίσθηση δροσιάς ενώ παράλληλα το άγριο φασκόμηλο προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία. Στο shower gel έχει προστεθεί και η σαπωνάρια, που προσφέρει απαλό καθαρισμό. Τα προϊόντα είναι επίσης εμπλουτισμένα με αιθέρια έλαια λεμονιού και δυόσμου, που αναζωογονούν την επιδερμίδα και τη διάθεση. Και σε αυτή τη σειρά σώματος, το νερό έχει αντικατασταθεί από το πατενταρισμένο έγχυμα από 3 είδη σιδερίτη -ελληνικό τσάι του βουνού- (Sideritis scardica, Sideritis perfoliata, Sideritis raeseri), που έχουν αντιοξειδωτικές, ενυδατικές και φωτοπροστατευτικές ιδιότητες. Η APIVITA συλλέγει αυτά τα 3 είδη σιδερίτη από βιολογικές καλλιέργειες στον Όλυμπο.

Η σειρά PINDOS WILD HERBS παράγεται στο Βιοκλιματικό Εργοστάσιο της APIVITA στο Μαρκόπουλο, Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: