ΣΙΝΕ

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.–Πρωταθλητής ο Αρίωνας

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, σε ένα κατάμεστο κλειστό και που κρίθηκε στη κυριολεξία στη τελευταία φάση του αγώνα, ο Αρίωνας κέρδισε...
65-63 (ημ. 33-30) την αξιόμαχη ομάδα της Σιάτιστας έκανε το 3-2 στη σειρά των τελικών και κατέκτησε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 20 περίπου χρόνια.

Έτσι η ομάδα της Πτολεμαΐδας επανέρχεται άμεσα στη Γ΄ Εθνική με μια νεανική ομάδα την οποία πολλοί θεωρούσαν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό στην αρχή της χρονιάς.

Φυσικά η άνοδος θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα τα οποία οι άνθρωποι της ομάδας θα βάλουν κάτω τις επόμενες μέρες και θα πάρουν τις αποφάσεις τους.

Φυσικά όλοι θέλουν να ανέβουν αλλά περιμένουν και τη στήριξη όλων γιατί η Γ΄ Εθνική μόνο εύκολη δεν είναι.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος και σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για τη νίκη με τους φιλοξενούμενους να τα περιμένουν όλα από τους Αδερφούς Ρέππα που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έπαιζαν μόνοι τους. Άλλωστε πέτυχαν τους 48 από τους 63 πόντους. Ειδικά μάλιστα στο τέλος όπως είπε και ο προπονητής του Αρίωνα ο Ν. Ρέππας πάλευε μόνος αρνούμενος να χάσει.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν ουσιαστικά με 6 παίκτες και όπως ήταν φυσικά στο τέλος είχαν και προβλήματα κούρασης.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως η Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. δεν φρόντισε να έχει το κύπελλο του πρωταθλητή στο γήπεδο λέγοντας πως δεν το ζήτησε καμία ομάδα!!!!!(δηλαδή με το σκορ στο 2-2 έπρεπε να το ζητήσει κάποια ομάδα, ρωτάμε εμείς).

Η εικόνα του παιχνιδιού
Αγχωμένος μπήκε στο παιχνίδι ο Αρίωνας χωρίς φυσικά η Σιάτιστα να παίζει καλύτερα και έτσι καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ ενώ και οι 2 ήταν πολύ άστοχες στα τρίποντα μη σημειώνοντας κανένα.

Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 18-18 ενώ με το πρώτο τρίποντο στον αγώνα η Σιάτιστα προηγήθηκε 18-21 (Ν. Ρέππας ποιος άλλος).

Οι 2 ομάδες δεν μπόρεσαν από εκεί και μετά για 3 λεπτά να σημειώσουν άλλο πόντο με το σκορ να μένει αναλλοίωτο.

Ο Κωστάκογλου με το πρώτο τρίποντο του Αρίωνα μείωσε 21-22 και τη συνέχεια ο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 25-22 στο 16ο.

Πολύ γρήγορα όμως η Σιάτιστα με σερί 0-6 προηγήθηκε 25-28 αλλά ο Αρίων με δικό του σερί από 2 τρίποντα του Σαχπατζίδη προηγήθηκε 31-28 (απαντώντας στη ζώνη της Σιάτιστας) για να λήξει το ημίχρονο 33-30.

Στο 2ο ημίχρονο ο Αρίωνας έκανε το 37-32 αλλά η Σιάτιστα με σερί 0-8 προηγήθηκε 37-40 στο 24ο.

Ο Αρίωνας όμως βρήκε απαντήσεις στη ζώνη της Σιάτιστας και έτσι κατάφερε να προηγηθεί 46-42 στο 28ο και 49-45 στο 30ο.

Η τελευταία περίοδος επεφύλασσε πολλές εναλλαγές.

Ο Αρίωνας με τρίποντο του Καλομενίδη προηγήθηκε 53-47 ενώ λίγο μετά ο Χ. Ρέππας έκανε το 4ο φάουλ.

Οι γηπεδούχοι με τρίποντο του Τσολάκη και καλάθι του Καλομενίδη έφτασαν στο +9 στο 33ο (58-49) αλλά έχασαν το Τσολάκη με 5ο φάουλ.

Από εκεί και μετά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά με τα Αδέρφια Ρέππα να σκοράρουν και με 2 βολές του Νίκου μείωσαν 61-59 στο 37:30.

Το 3ποντο του Σαχπατζίδη έδωσε ανάσα στον Αρίωνα στο 38ο (64-59) αλλά αμέσως μετά ο Ν. Ρέππας μείωσε 64-61.

Από εκεί και μετά Πανίδης- Κοσμίδης ήταν άστοχοι ο Σαχπατζίδης τους μιμήθηκε σε 3ποντο στο 39:20 για να κάνει το ίδιο ο Χ. Ρέππας δευτερόλεπτα αργότερα.

Ο Αρίωνας δεν μπόρεσε να σκοράρει στην επίθεση του και ο Σβώλης 7΄΄΄πριν το τέλος με 2/2 βολές μείωσε.

Μετά το τάϊμ-άουτ του Αρίωνα ο Πανίδης κέρδισε φάουλ στα 5΄΄ αλλά ευστόχησε μόνο στη μία (65-63).

Ο νεαρός Σβώλης πήρε πάνω του τη τελευταία επίθεση αλλά ήταν άστοχος στο μπάσιμο και έτσι η νίκη και το πρωτάθλημα ήρθε στη Πτολεμαΐδα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στις 2 ομάδες που και στα 5 παιχνίδια τα έδωσαν όλα μέσα σε φίλαθλα πλαίσια.

Ακολούθησαν ξέφρενα πανηγύρια ενώ στο αποδυτήρια έγινε πραγματικός χαμός.

Άψογη η διαιτησία των Τσιαπλή- Κατωτοικίδη.

Τα 10λεπτά: 18-18, 33-30 (ημ.)

49-45,65-63(τελ.)

Αρίωνας: Ιωσήφ 4, Καλομενίδης 14 (1), Τσολάκης 9 (1), Σαχπατζίδης 20 (4), Πανίδης 9, Ποτούκης 6, Κωστάκογλου 3 (1).

Σιάτιστα: Σβώλης 6, Ρέππας Χ. 20 (3), Καρακουλάκης 1, Ρέππας Ν. 28 (1), Παπάς 1, Κοσμίδης 7.

Μετά το παιχνίδι ο Γιάννης Σιάσιος δήλωσε «έγινε μια καταπληκτική σειρά αγώνων όπου όλα τα παιχνίδια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια σε όλη τη σειρά. Ήμασταν λίγοι και αναγκαζόμασταν να παίζουμε ζώνη για να παίρνουμε ανάσες. Συγχαρητήρια στον Αρίων για τη νίκη και την άνοδο».

Από την άλλη ο Κώστας Κυρατζής εμφανώς συγκινημένος τόνισε «συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη προσπάθεια σε όλη τη σειρά. Πολλά μπράβο στα παιδιά της Γ΄ Λυκείου (Σαχπατζίδης, Εσπερίδης, Αργυρόπουλος) που παρά το άγχος τους ήταν παρών και τα έδωσαν όλα. Ξέρω πως είναι να περνάς τέτοιο άγχος.

Πολλά συγχαρητήρια για τον αρχηγό μας το Στέργιο Καλομενίδη που ίσως ήταν το τελευταίο του παιχνίδι αν και με αυτόν ποτέ δεν ξέρεις. Έδωσε τα πάντα, αποτέλεσε την έμπνευση για τα άλλα παιδιά και προσπάθησε για αυτή την άνοδο.

Ευχαριστώ και στα υπόλοιπα παιδιά, το Πένι, το Χρήστο, το Φάνη και γενικά όλα τα παιδιά για να μη ξεχάσω κάποιον.

Είχαμε απέναντι μας μια σπουδαία ομάδα με ένα πάρα πολύ καλό προπονητή αλλά και ένα τεράστιο παίκτη το Νίκο Ρέππα που σήμερα αρνιόταν να χάσει.

Ευχαριστώ τον κόσμο που πρώτη φορά έδωσε τόσο βροντερό παρών και το θέλουμε συνέχεια κοντά μας.

Πλέον κοιτάμε την επόμενη μέρα και θα κάνουμε τα πάντα σαν διοίκηση για να καταφέρουμε να παίξουμε στη Γ΄ Εθνική αφού τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα και σε αυτή τη προσπάθεια μας θέλουμε τη στήριξη όλων».


Δεν υπάρχουν σχόλια: