ΣΙΝΕ

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Εκνευρίστηκε ο παπάς με τον κουμπάρο και τον πλάκωσε στο ξύλο!!!

Εξοργίστηκε ο ιερέας με τον κουμπάρο του γαμπρού και πέταξε το Ευαγγέλιο!
Το έθιμο να χτυπούν στην πλάτη το γαμπρό την ώρα του...

“Ισαΐα χόρευε” ήταν η απαρχή επεισοδίου κατά το οποίο ο ιερέας φέρεται να κτύπησε και να τραυμάτισε τον αδελφό του γαμπρού και να μην είναι τώρα ξεκάθαρο κατά πόσον το μυστήριο ολοκληρώθηκε ή θα πρέπει να επαναληφθεί ο γάμος, καθώς σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζονται, εγκατέλειψε χωρίς να υπογράψει.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν χθες στο εκκλησάκι του Σταυρού Μίνθης στην Τσάδα.

Σύμφωνα με τον πατέρα του γαμπρού, δημοτικό σύμβουλο του ΔΗΣΥ στο Δήμο Πάφου Γιώργο Σοφοκλέους, ο ιερέας φέρεται να αντέδρασε έντονα και να έκανε παρατήρηση όταν δύο φιλικά πρόσωπα “χτύπησαν στην πλάτη” το γαμπρό, κατά το έθιμο, όταν ψαλλόταν το “Ισαΐα Χόρευε”.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Σοφοκλέους, όταν ο μικρότερος γιος του, ηλικίας 22 ετών χτύπησε τον αδερφό του και γαμπρό στην πλάτη η αντίδραση του ιερέα ήταν έντονη. Ο κ. Σοφοκλέους φέρει τον ιερέα να “πέταξε το ευαγγέλιο” και στη συνέχεια “να γρονθοκόπησε” το νεαρό, αφού “τον έσπρωξε”.

Για το θέμα η οικογένεια του γαμπρού ενημέρωσε την εκκλησία και αναμένεται ο πατέρας, όπως δηλώνει ο ίδιος, να συναντηθεί και με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β.

Η οικογένεια του γαμπρού δηλώνει, επίσης, ότι θα προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία σήμερα.

Διαβάστε αυτούσιο το σχόλιο μιας ανάρτησης που δημοσιεύτηκε στα social media:
"Εξήντα, τόσο χρονών, νόμιζα ότι τα είχα δει όλα στη ζωή μου. Όμως αυτό που έζησα σήμερα, σε συγγενικό μου γάμο, δεν έχει ξαναγίνει. Όταν ο νεαρός ιερέας έψαλε το ΗΣΑΙΑ ΧΟΡΕΥΕ, ο μικρός αδελφός του γαμπρού, τηρώντας το έθιμο κτύπησε ελαφρά τον γαμπρό-αδελφό του στην πλάτη. 


Αμέσως ο ιερέας, σε έξαλλη κατάσταση πέταξε χάμω το ευαγγέλιο και σαν μαινόμενος ταύρος, έτρεξε 3-4 μέτρα και με τα δύο του χέρια άρχισε να γρονθοκοπά τον άτυχο κουμπάρο. Όλοι σοκαριστήκαμε και είπαμε να δώσουμε τόπο στην οργή, να τελέψει το μυστήριο. 


Όμως ο πελλο-παπάς, δίχως να τελειώσει το γάμο εγκατέλειψε την εκκλησία, ξερογυρίζοντας τα λάστιχα, του διπλοκάμπινού του.

Δυστυχώς δεν τον προλάβαμε να τον ...πληρώσουμε.
Ο θεός να τον γιατρέψει ...."

Δεν υπάρχουν σχόλια: