ΣΙΝΕ

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Τα νέα δεδομένα στη Γ’ Εθνική

Η νέα Γ΄ εθνική, με το πέρας της φετινής σεζόν, θα θυμίζει σε πολλά σημεία την παλιά Δ΄ εθνική. Αφού πειραματίστηκαν με λίγους ομίλους και σε περιόδους χαλεπούς για το ποδόσφαιρο, με αρκετές ομάδες να...
στενάζουν οικονομικά κι άλλες να υπολειτουργούν, έπειτα από ένα πρωτάθλημα χαμηλής στάθμης και ανταγωνισμού, αποφασίστηκε λοιπόν η αναδιάρθρωση.

Η Γ΄ εθνική της νέας περιόδου θα έχει 8 ομίλους με περίπου 14 ομάδες ανά όμιλο. Απομένει να ξεκαθαρίσει ο ακριβής αριθμός ομάδων που θα είναι στη Γ΄ εθνική, όπως επίσης και ποιες θα δηλώσουν συμμετοχή (μέχρι τις αρχές Αυγούστου).

Σημείο τριβής, πάντως, για πολλούς είναι το γεγονός πως όσον αφορά τον προβιβασμό, αποφασίστηκε οι πρωταθλήτριες των ομίλων να παίζουν μεταξύ τους μπαράζ και να κερδίσουν την άνοδο οι μισές.

Αρκετοί είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν άδικο αυτό το σύστημα, καθώς οι κόποι (και ο προϋπολογισμός) μιας περιόδου θα κριθούν μέσα από ένα σύνολο 6 αγώνων μπαράζ. Από την άλλη μεριά, αναφορικά με τον υποβιβασμό, θεωρώντας δεδομένο πως οι πρωταθλήτριες των Ενώσεων θα ανέρχονται απευθείας, από τη Γ΄ αναμένεται να υποβιβάζονται περίπου 6 ομάδες ανά όμιλο.

matchaxaias

Δεν υπάρχουν σχόλια: