ΣΙΝΕ

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ VIDEO: «Κρεμάστηκε» Από τον Ισθμό της Κορίνθου και άρχισε να κάνει κάτι φοβερό στο κενό!

Την έχουμε να δει να χορεύει στον αέρα των Μετεώρων σε ύψος 250 μέτρων, την έχουμε δει να «κρεμιέται» από τη γέφυρα της Τατάρνας από ύψος 43 μέτρων και με τον...
υδράγυρο στους -3 βαθμούς Κελσίου, ενώ εντυπωσιακά project έχει εκτελέσει επίσης στη Σαντορίνη, στην Κακιά Θάλασσα, στο βουνό της Πάρνηθας αλλά και στο Χάος.

Αυτή τη φορά, η Κατερίνα Σολδάτου το έκανε και πάλι το θαύμα της. 

Στο πλαίσιο του project «Greece Has Soul» (στο οποίο ανήκουν και οι παραπάνω performances), η εκπαιδεύτρια, χορογράφος και performer εναέριου χορού χόρεψε στις 17 Μαΐου στον Ισθμό της Κορίνθου, έναν χώρο ορόσημο, λόγω της μεγάλης του ιστορίας, και της θέσης τους, αποτελώντας στρατηγικό σημείο από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.

Όπως θα δείτε και στο video, η Κατερίνα Σολδάτου εκτέλεσε μια εντυπωσιακή χορογραφία παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που δεν βοηθούσαν το έργο της. Δεν την αποκαλούν άλλωστε τυχαία «το κορίτσι του ανέμου», καθώς σχεδόν σε κάθε της performance (εκτός από αυτή που έκανε στη Γέφυρα της Τατάρνας), η περιοχή έχει πολλά μποφόρ.

Έτσι συνέβη και στην περίπτωση του Ισθμού της Κορίνθου. Όπως μας εξήγησε, τη μέρα που εκτέλεσε την δύσκολη χορογραφία της, στον Ισθμό είχε… 8 μποφόρ!

«Ο καιρός σχεδόν ποτέ δεν με βοηθάει. Είχε πολύ κρύο, στάλες από βροχή στα μάτια και πολύ άνεμο» δήλωσε η Kατερίνα Σολδάτου στο star.gr, προσθέτοντας πως σαν να μην έφτανε αυτή η δυσκολία, «είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα αυτού του τύπου το πανί που είναι στα 16 μέτρα. Συνήθως ήμουν σε πανί 11 μέτρων. Αυτό σημαίνει πως έχω έξτρα βάρος στο σώμα μου, άρα ο άνεμος μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το βάρος του πανιού και την δυσκολία».
ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΔΙAΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την ώρα που στην Ελλάδα… πέρα βρέχει από τους αρμόδιους φορείς για τα εν λόγω project, στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο μουσείο AirVūz της Νέας Υόρκης, η δουλειά της τιμάται και με το παραπάνω, καθώς από αυτή τη στιγμή και μέχρι τον Δεκέμβριο, θα προβάλλεται το εκπληκτικό project που γύρισε η Κατερίνα Σολδάτου στα Μετέωρα.
Όσο για τον στόχο του «Greece Has Soul»;

Όπως μας εξηγεί η Κατερίνα Σολδάτου, «ιδέα του προγράμματος είναι να προβάλλει την Ελλάδα με έναν διαφορετικό τρόπο, μέσω του εναέριου χορού. Ο στόχος πίσω από αυτό δεν είναι απλά ένα ωραίο video, αλλά να υπενθυμίσει και να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους και να τους δημιουργήσει μια πιο καλή εικόνα για την ιστορία του τόπου, να τους δημιουργήσει περιβαλλοντολογική συνείδηση και να τους εμπνεύσει τον σεβασμό στην Ελλάδα», μας εξηγεί η Κατερίνα Σολδάτου, και καταλήγει πως:

«Αν δώσεις σε κάποιον να δει μια φωτογραφία ή ένα video χωρίς κάποιο θέμα μέσα, όσο όμορφο και να είναι κάτι χάνει. Οπότε από τη στιγμή που του δίνεις κάτι που έχει ενδιαφέρον και που δεν γίνεται εύκολα, του εξιτάρεις την περιέργεια. Προσπαθώ με τον τρόπο που ξέρω εγώ καλά –τον εναέριο χορό- να περάσω την ιδέα και την πληροφορία».


Δεν υπάρχουν σχόλια: