ΣΙΝΕ

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Άλλος ένας θρίαμβος για τον πρωταθλητή Μίλτο Τεντόγλου!!!

Γυμναστική Ένωση Γρεβενών
Άλλος ένας θρίαμβος για τον πρωταθλητή της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών Μίλτο Τεντόγλου, αυτή τη φορά στο...

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στην Κατερίνη το σ/κ 8-9/7/2017.

Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα και κάνοντας μόνο τρία άλματα ο Μίλτος κέρδισε εύκολα το χρυσό μετάλλιο με την εντυπωσιακή επίδοση 8,10μ.

Ο αθλητής μας, που είχε επίσης μια ακόμη έγκυρη προσπάθεια στα 7,90, έδειξε πανέτοιμος να πρωταγωνιστήσει στο ΠανευρωπαΪκό Πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται σε δύο βδομάδες στο Γκροσέτο της Ιταλίας.

Να σημειωθεί ότι την πρώτη της εμφάνιση έκανε στο πρωτάθλημα αυτό και η 16χρονη αθλήτριά μας Φαίδρα Κοιλανίτη, η οποία πέτυχε την είσοδό της στον τελικό των 800 μέτρων, όπου και κατέλαβε την 10η θέση.


Μετά την απογοήτευση της Λιλ (όπου σταμάτησε πριν προλάβει να ζεσταθεί) ήρθε ο μεγάλος αγώνας στο πανελλήνιο των εφήβων στην Κατερίνη. Ο Μίλτος Τεντόγλου δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, ήταν ο νικητής στο μήκος των εφήβων με 8.10μ. σημειώνοντας ρεκόρ αγώνων, αλλά και σταδίου. Δεν είναι όμως αυτό το μοναδικό επίτευγμα του Τεντόγλου καθώς αν και μόλις 19 ετών, αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος άλτης του μήκους αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη που έχει καταφέρει να κάνει τουλάχιστον δύο αγώνες πάνω από το 8.10μ.!
Μπορεί να μην έχει πλέον την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη καθώς τον πέρασε για ένα εκατοστό (8.31μ.) αλλά σε αγώνα που έγινε σε υψόμετρο, ο Ισπανός Εουσέμπιο Κάσερες πριν από δύο μέρες, ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής δείχνει πως είναι ο πιο σταθερός από όλους τους Ευρωπαίους, στην κατηγορία των ανδρών. Ούτε ο χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Γκρεγκ Ραδερφορντ δεν έχει καταφέρει να περασει φέτος δύο φορές το 8.10μ. (όταν ήταν υγιής).

Όσον αφορά την κατηγορία του, αυτήν των εφήβων ο 19χρονος Γρεβενιώτης έχει αυτή τη στιγμή τις έξι πρώτες από τις 10 καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη! Δεν αποκλείεται μάλιστα μέχρι το τέλος της σεζόν να τις φτάσει στις 8/10 αν υπολογίσουμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των εφήβων στο Γκροσέτο, αλλά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα των ανδρών στο Λονδίνο. Με τον αμέσως επόμενο Ευρωπαίο, τον Ελβετό Τζάροντ Μπίγια να έχει 7.77μ. είναι αναμενόμενο για τον Τεντόγλου να πάει στο 8/10 και αν κάνει και αλλους αγώνες μπορεί και το απίθανο 10/10!

Ο ίδιος δεν μπορούσε παρά να είναι χαρούμενος μετά το τέλος του αγώνα, με τα ανήψια του να τρέχουν να τον αγκαλιάσουν (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία). «Ήθελα να μπω δυνατά στον αγώνα, αλλά σταμάτησα στη συνέχεια τα άλματα μου, για να μην κουραστώ ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Γκροσέτο. Εκεί θα είναι ο επόμενος αγώνας μου και ο μεγάλος μου στόχος» δήλωσε στο Sportsfeed o μεγάλος πρωταγωνιστής του μήκους (και όχι μόνο) στην Κατερίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: