ΣΙΝΕ

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Συγκλονίζει ο γιος της υπαλλήλου καθαριότητας: Της είπα να μην πάει για δουλειά γιατί ήταν εξαντλημένη

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία του Ζωγράφου από το θάνατο της Ντανιέλλας Πρελορέντζου.
Θα πήγαινε με τον γιο της στο αεροδρόμιο αλλά την πήραν για δουλειά



Ήταν ήδη εξουθενωμένη πριν την πρωινή βάρδια, λέει στο newsit.gr ο γιος της
Ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών, μεταξύ των οποίων ένα ΑΜΕΑ

Τη Δευτέρα θα γίνει νεκροψία για να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια θανάτου

Η «μοιραία» βάρδια θα ήταν η δεύτερη μέσα σε ένα 24ωρο, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Δήμος Ζωγράφου

Συγκλονίζουν τα όσα αναφέρει για τις τελευταίες στιγμές της μητέρας του ο γιος της 62χρονης υπαλλήλου καθαριότητας που πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ζωγράφου.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr, θα πήγαινε με τον ίδιον στο αεροδρόμιο, όμως ένα τηλεφώνημα την κάλεσε για δουλειά με την υπόσχεση να εργαστεί λιγότερες ώρες. Αυτό διότι η βάρδια αυτή θα ήταν η δεύτερη σε διάστημα μικρότερο των 24ωρών.

Ο γιος της άτυχης 62χρονης αναφέρει επίσης πως την συμβούλεψε να μην πάει για δουλειά ξανά, καθώς την έβλεπε ότι ήταν εξαντλημένη. Τελικά η Nτανιέλα Πρελορέντζου πήγε να εργαστεί, με την καρδιά της τελικά να την «προδίδει».

Ακούστε εδώ τι είπε ο γιος της άτυχης γυναίκας
Σε ανακοίνωσή της το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλει τους εξουθενωτικούς ρυθμούς δουλειάς, αλλά και το ότι η άτυχη Ντανιέλα κλήθηκε δεύτερη φορά για βάρδια χωρίς να έχει παρέλθει 24 ώρες από την τελευταία.

Παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες στον Δήμο Ζωγράφου για τον θάνατο της εργαζόμενης, και αναφέρει πως οι συνθήκες αυτές είναι ενδεικτικές των ερσασιακών συνθηκών που ετοιμάζουν οι κυβερνήσεις «αγκαλιά» με το μεγάλο κεφάλαιο.

Τι αναφέρει ο Δήμος Ζωγράφου
Από τη μεριά του ο Δήμος Ζωγράφου σε ανακοίνωσή του επί της ουσίας επιβεβαιώνει τα όσα καταγγέλει το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, αφού αναφέρει πως η 62χρονη τελείωσε την βάρδιά της στις 9:30 το πρωί της Παρασκευής και κλήθηκε να δουλέψει ξανά στις 00:00 το βράδυ, πριν δηλαδή συμπληρωθεί 24ωρο.

Σημειώνει πως με το που αισθάνθηκε αδιαθεσία κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο το οποίο και την μετέφερε στον Ευαγγελισμό, όπου και διαπιστώθηκε ο θανατός της.

Ο Δήμος υπογραμμίζει πως θα πραγματοποιηθεί νεκροψία για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η εξηνταδυάχρονη Ντανιέλλα Πρελορέντζου εργαζόταν ως οδοκαθαρίστρια στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ζωγράφου.

Μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Πέμπτη 29/06, η συγκεκριμένη υπάλληλος δούλεψε για πρώτη φορά την Παρασκευή 30/06, στις 6.30 π.μ μέχρι τις 9.30 π.μ συλλέγοντας τα σκουπίδια από τα καλαθάκια της λεωφόρου Παπάγου και η επόμενη βάρδια της ήταν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στις 12.00 π.μ, προσήλθε στην εργασία της. Πριν ξεκινήσει να δουλεύει αισθάνθηκε αδιαθεσία.
Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και έγινε η διακομιδή της στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Στο πλευρό της βρίσκονταν συνεχώς η δήμαρχος και οι συνάδελφοι της.

Θα γίνει νεκροψία για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

Η διοίκηση του Δήμου θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας»

Συμβασιούχος που έγινε αορίστου
Η Nτανιέλα Πρελορέντζου πρωτοέπιασε δουλειά στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ζωγράφου ως συμβασιούχος αλλά είχε γίνει αορίστου χρόνου μετά από δικαστική απόφαση. Όσοι τη γνώριζαν, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την άτυχη γυναίκα, για έναν άνθρωπο με ψυχή μικρού παιδιού, χαμογελαστό, ευγενικό και γλυκομίλητο.

Συντετριμμένη η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Ζωγράφου, Σταματία Τσουμέα, εξέφρασε την λύπη της για το θάνατο «της αγαπημένης μας συναδέλφου, μόλις 62 ετών, που ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και ποτέ δεν αρνιόταν οτιδήποτε της ζητούνταν από την υπηρεσία», όπως είπε μιλώντας στο aftodioikisi.gr. Τόσο ο Σύλλογος, όπως τόνισε η κα Τσουμέα, όσο και ο δήμος Ζωγράφου θα κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν την οικογένεια της άτυχης γυναίκας.

Η Σταματία Τσουμέα στάθηκε και στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ειδικά εν μέσω καύσωνα και μετά την πολυήμερη απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ: «Εμείς αφήσαμε τα σκουπίδια στους δρόμους για το δίκαιο του αγώνα των συναδέλφων μας, εμείς τώρα τα μαζεύουμε μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: