ΣΙΝΕ

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Έσκασε η βόμβα! Αυτοί είναι οι πολιτικοί και δημοσιογράφοι που νοσηλεύονταν τσάμπα στο Ερρίκος Ντυναν

Σύμφωνα με το tro-ma-ktiko, η αφρόκρεμα της πολιτικής, δικαστικής εξουσίας μαζί με μεγαλόσχημους επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους είχαν...
νοσηλευτεί στο «Ερρίκος Ντυνάν», πληρώνοντας είτε με έκπτωση, είτε καθόλου τα νοσήλιά τους.

Η οικονομική υπηρεσία του νοσοκομείου είχε στείλει στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία ένα CD με χιλιάδες ονόματα ευεργετηθέντων, με τον ανεξάρτητο βουλευτή, Νίκο Νικολόπουλο, να εντοπίζει τα πιο τρανταχτά ονόματα όσων δεν πλήρωσαν για να νοσηλευτούν ή πλήρωσαν ετεροχρονισμένα.

Η λίστα που κατέθεσε στην Επιτροπή ο Νίκος Νικόλοπουλος -κατά τη δεύτερη εξέταση του μάρτυρα Λοβέρδου- προκάλεσε εντάσεις και αψιμαχίες, καθώς εκπρόσωποι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να τη χαρακτηρίσουν ως αναξιόπιστη, αρνούμενοι να αποδεχτούν πως ο ανεξάρτητος βουλευτής εντόπισε τα παρακάτω ονόματα από τα στοιχεία που έφτασαν από το ίδιο το «Ντυνάν».

«Με βάση τον κατάλογο που λάβαμε από την οικονομική υπηρεσία του "Ερρίκος Ντυνάν" εμφανίζονται χιλιάδες ονόματα -ανάμεσά τους πασίγνωστοι πολιτικοί, δικαστικοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι- να έχουν αποδεχθεί τεράστιες εκπτώσεις - δώρα για τα νοσήλιά τους από τον πρόεδρο του νοσοκομείου Ανδρέα Μαρτίνη» σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος στην επιστολή του παρέδωσε στην Εξεταστική Επιτροπή.

«Σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως να έχει γίνει κάλυψη των ποσών αυτών, έστω και υστερόχρονα» διευκρινίζει και συμπληρώνει πως είναι αναγκαίος ο λεπτομερής έλεγχος του καταλόγου, κοινοποιώντας τον παράλληλα στην αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή Εσόδων.

Να τονιστεί δε, πως η έκθεση του ακριβοπληρωμένου Λιαρόπουλου κοστολογούσε στα 23 εκατ. ευρώ τη ζημία του νοσοκομείου από τις τζάμπα νοσηλείες.

Ανάμεσα στα ονόματα που κατέθεσε στην Επιτροπή υπάρχουν οι:
Ιωάννης Κεφαλογιάννης
Πέτρος Μολυβιάτης
Αριστείδης Αλαφούζος
Φώφη Γεννηματά
Χαρίκλεια Καρακατσάνη, πρώην σύζυγο Σπύρου Καρατζαφέρη
Καλλιόπη Κούγια, μητέρα Κούγια
Γιάννης Πρετεντέρης
Δημήτρης Ρέππας
Όλη η οικογένεια Σημίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: