ΣΙΝΕ

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Απατούσε την σύζυγό του με δύο και της κόλλησε ιό. Τώρα ζητά ...

Δεν έφτανε που την απατούσε -και μάλιστα με... δύο!- της μετέδωσε και τον ιό HPV, με αποτέλεσμα να υποφέρει από κονδυλώματα! 

Αυτό υποστηρίζει η...
απατημένη σύζυγος στην αγωγή που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία ζητάει λύση του γάμου της και, παράλληλα, διεκδικεί αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη από τον εν διαστάσει σύζυγό της!

Αν ο... μπερμπάντης σύζυγος, κατά τα λεγόμενα της «πρώην» του, κληθεί από το δικαστήριο να πληρώσει για τα «νυχτοπερπατήματά» του, θα είναι από τις σπάνιες φορές (αν όχι η μοναδική) που συμβαίνει κάτι τέτοιο και θα ανοίξει τον δρόμο για την υποβολή πολλών ακόμα παρόμοιων αγωγών. Οσο εύκολο, πάντως, είναι να επιβεβαιωθεί η απιστία τόσο δύσκολα αποδεικνύεται στο δικαστήριο αν για τη μετάδοση της ασθένειας ευθύνεται ή όχι ο σύζυγος!

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή διαζυγίου, το ζευγάρι παντρεύτηκε πριν από περίπου τρία χρόνια. Τον πρώτο καιρό όλα πήγαιναν καλά, αλλά μετά τον πρώτο χρόνο άρχισαν να εμφανίζονται σύννεφα στη σχέση. Οπως φέρεται να υποστηρίζει η 27χρονη ενάγουσα, την περίοδο εκείνη άρχισαν να της μπαίνουν «ψύλλοι στ' αυτιά» ότι ο 33χρονος σύζυγός της διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Ετσι άρχισε το στενό... μαρκάρισμα και ύστερα από έξι μήνες οι υποψίες της επιβεβαιώθηκαν. Μάλιστα, από μηνύματα που ανακάλυψε στο κινητό τηλέφωνο και στον λογαριασμό του καλού της στο facebook διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε απλώς τρίτο πρόσωπο στη σχέση, αλλά και... τέταρτο!

Εξηγήσεις
Με τις αποδείξεις ενοχής στα χέρια η 27χρονη ζήτησε εξηγήσεις από τον 33χρονο. Ωστόσο, εκείνος τα αρνήθηκε όλα και συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαδικασίες για την έκδοση διαζυγίου. Παράλληλα, η νεαρή άρχισε να υποβάλλεται σε εξετάσεις, σκεπτόμενη τον... αριθμό των ερωτικών συντρόφων του εν διαστάσει συζύγου της. Λίγο καιρό αργότερα έκανε μία τρομακτική διαπίστωση, καθώς ανακάλυψε έντρομη ότι είχε προσβληθεί από τον ιό HPV και, μάλιστα, από έναν επικίνδυνο τύπο του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων που προκαλεί καρκίνο του τραχήλου της μήτρας!

Επειτα από αυτό το γεγονός η 27χρονη (η οποία φέρεται ότι υποστηρίζει πως δεν είχε ολοκληρωμένες σχέσεις πριν από τον 33χρονο) κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητάει λύση του γάμου. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης, ωστόσο, είναι ότι η εν λόγω αγωγή συνοδεύεται από αίτημα για επιδίκαση ποσού 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη και προσβολή προσωπικότητας λόγω της μετάδοσης του ιού.

Οπως σημειώνουν, πάντως, έμπειροι νομικοί, στη νομολογία δεν υπάρχει απόφαση για αντίστοιχη περίπτωση. Κι αυτό γιατί είναι δύσκολο να αποδειχθεί ιατρικά η ευθύνη του συζύγου, δεδομένου ότι οι τύποι του ιού δεν ανιχνεύονται εύκολα στους άντρες όταν είναι ασυμπτωματικοί. Από την πλευρά του, ο 33χρονος αρνείται τα πάντα. Ισχυρίζεται ότι η πρώην σύζυγός του είχε κι άλλους εραστές πριν από αυτόν και δεν την «κόλλησε» εκείνος κονδυλώματα.

Αν, όμως, γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί της απατημένης συζύγου, κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι θα ακολουθήσουν αγωγές και από άλλες γυναίκες που έχουν υποστεί κάτι ανάλογο. Στο μεταξύ η 27χρονη αναγκάζεται να υποβάλλεται κάθε τόσο σε επώδυνες προληπτικές εξετάσεις (με αφαίρεση τμήματος της μήτρας για βιοψία), ώστε να παρακολουθεί την εξέλιξη του ιού.

«Εκ της λύσεως του γάμου λόγω ισχυρού κλονισμού και της αδικοπρακτικής συμπεριφοράς των πρώην συζύγων, είτε αυτή προέρχεται από σωματική είτε λεκτική βία, μπορεί να θεμελιωθεί αποζημίωση. Συνεπώς η μετάδοση ενός σεξουαλικά μεταδιδόμενου νοσήματος και δη τέτοιας σοβαρότητας συνιστά καταφανώς περίπτωση σωματικής και ηθικής βλάβης και προσβολής προσωπικότητας, για την οποία ευλόγως μπορεί να αξιωθεί από το δικαστήριο αποζημίωση» δήλωσε η Αρετή Χαλκίδη (μικρή φωτό), πληρεξούσια δικηγόρος της 27χρονης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: