ΣΙΝΕ

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Αισιοδοξία για το έργο του αστεροσκοπείου στον Ορλιακα Γρεβενών

Συνάντηση του αστροφυσικού Θανάση Οικονόμου με τον Θόδωρο Καρυπίδη
Φως εις τον ορίζοντα αρχίζει να διακρίνεται σε ότι αφορά την δημιουργία του...

Αστρονομικού πάρκου στον Ορλιακα Γρεβενών. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την έκτακτη συνάντηση που είχαν χθες στην περιφέρεια

Δυτικής Μακεδονίας ο Αστροφυσικός Θανάσης Οικονόμου και οι συνεργάτες του με τον Θόδωρο Καρυπίδη, στελέχη της διαχειριστικής αρχής και τον Αντιδήμαρχο Γρεβενών. Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης δηλωσε ότι «εμείς τρέξαμε από την αρχή της θητείας μας όλες τις σοβαρές εκκρεμότητες του έργου, διευθετήσαμε το ρυμοτομικό του Αστρονομικού πάρκου σε άμεση συνεννόηση με το υπουργό Γ. Σταθάκη ως απαραίτητη προϋπόθεση, και τις επόμενες ημέρες μέσω της Διαχειριστικής αρχής θα τρέξουμε τη πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή φορέων στην υλοποίηση ταυ έργου μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Ο Θόδωρος Καρυπίδης ανέφερε, ότι επειδή θεωρεί «ότι η λειτουργία του πάρκου θα είναι πολύ σημαντική για την δυτική Μακεδονία, η Περιφέρεια θα συνδράμει οικονομικά εάν χρειαστεί στην μελέτη βιωσιμότητας του έργου και σε όποιες εκκρεμότητες παρουσιαστούν στην πορεία υλοποίησής του».

Την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη εκφράζουν τόσο ο Γνωστός Αστροφυσικός όσο και οι συνεργάτες τους ωστόσο ο Θάνασης Οικονόμου μιλά με πικρία όταν αναφέρεται στην δική μας πραγματικότητα και στα χρόνια που πέρασαν για την ίδρυση και λειτουργία του Αστρονομικού πάρκου στον Ορλιακα Γρεβενών που ενώ όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ξεκίνησαν το 2007, σήμερα δέκα χρόνια μετά «έχουμε κάνει ελάχιστη πρόοδο». Είναι κοινός τόπος ότι αρχικά υπήρξαν προβλήματα σε ότι αφορά την παραχώρηση της δημοσίας έκτασης και το ρυμοτομικό σχέδιο που έπρεπε να γίνει και να εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές, ενώ φαίνεται ότι ζητήματα που καθυστέρησαν σοβαρά την εξέλιξη του έργου ήταν και οι ενέργειες προηγούμενων αυτοδιοικητικών αρχών που αντί να του δώσουν ώθηση, τελικά έθεσαν σε κίνδυνο την υλοποίηση του.

Σπύρος Κουταβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: