ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Γρεβενών  καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στην 24ωρη Γενική Απεργία την...
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 και στην συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο στις 10,00 π.μ.

Απέναντι στην αδιέξοδη και ανάλγητη Κυβερνητική πολιτική η οποία «στραγγαλίζει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ο αγώνας είναι μονόδρομος. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΚΑΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
-Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2018:
να’ ανατραπούν εδώ και τώρα οι δραματικές περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων και οι σχεδιαζόμενες, λόγω προαπαιτούμενων και προαποφασισμένων προληπτικών μνημονιακών μέτρων, νέες μειώσεις στις συντάξεις, καταργήσεις προνοιακών επιδομάτων, φορολογική ασφυξία με διευκόλυνση των πλειστηριασμών και της δήμευσης του εισοδήματος και της στοιχειώδους περιουσίας/πρώτης κατοικίας, οικονομική και κοινωνική απομόνωση των ατόμων με αναπηρίες.
- Ριζική αναθεώρηση των παταγωδώς αποτυχημένων μνημονιακών πολιτικών 2010-2017.

Εθνικό οικονομικό σχεδιασμό τεχνολογικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης με ρητούς και μετρήσιμους κοινωνικούς και ρήτρες κοινωνικής προστασίας, στη βάση των θέσεων της ΓΣΕΕ που θα ανατρέπει το περιβάλλον ύφεσης, αποβιομηχάνισης, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού. 

Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους. Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλειας και κοινωνικών αγαθών και θωράκιση της εθνικής περιουσίας υπέρ του κοινωνικού συνόλου. 
Προαγωγή της Κοινωνικής Ασφάλισης με την εγγύηση του Κράτους,με διασφάλιση της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

 Κατάργηση των διατάξεων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα φτώχειας.

Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων πλήρους και σταθερής εργασίας στη βάση των θέσεων της ΓΣΕΕ.
Ρητή νομοθετική απαγόρευση απολύσεων σε επιχειρήσεις που λαμβάνουν 
οποιασδήποτε μορφής επιδότηση (θέσεων εργασίας, ασφαλιστικών εισφορών). Πλήρης αποκατάσταση του προνομίου των εργατικών απαιτήσεων. Αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τις ομαδικές απολύσεις.

 Σεβασμός στην αργία της Κυριακής. Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και επέκταση των ΒΑΕ. 
Προστασία επαγγελματικών ειδικοτήτων και σύνδεση με επαγγελματικά δικαιώματα.

 Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων σε διακρίσεις και βία ομάδων (νέοι, γυναίκες, εργαζόμενοι πλησίον της σύνταξης, εργαζόμενοι μετά από εργατικό ατύχημα, άτομα με αναπηρίες, μετανάστες, ΛΟΑΤΚΙ).

Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση τωνσυλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα το δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα απεργίας:
• Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικήςαυθαιρεσίας.
• Αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, της καθολικότητας της ΕΓΣΣΕ, τηςεπεκτασιμότητας και της συνολικής μετενέργειας. 
• Τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών και των εργοδοτικών οργανώσεων για κλαδικές συλλογικές διαπραγματεύσεις και κατάρτιση ΣΣΕ, χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την ανατροπή των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν και την υπογραφή επιχειρησιακών ΣΣΕ ή ατομικών συμβάσεων με πρόσχημα την κρίση.
• Καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, την αυτονομία των συνδικάτων, την άσκηση του απεργιακού δικαιώματος των εργαζομένων και την απαγόρευση της εργοδοτικής ανταπεργίας. Προστασία των εργαζομένων από προληπτικές και κατασταλτικές πράξεις παρεμπόδισης, δίωξης και ποινικοποίησης των απεργιακών κινητοποιήσεων
• Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας 
• Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής. Αυστηρή και αποφασιστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής και των ανείσπρακτων οφειλών στο Δημόσιο. Μείωση των τιμολογίων των κοινωφελών υπηρεσιών και του ΦΠΑ στα καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες, πάταξη της αισχροκέρδειας.
• Πρόσβαση όλων σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλειας.
• Ελεγκτικοί Μηχανισμοί:Ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση της υπηρεσιακής ικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ (πρ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ). Άμεση θέσπιση συστήματος ελάχιστης σύνθεσης προσωπικού για τις επιχειρήσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης και της ψευδώς δηλωμένης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής. Αυστηρή τιμωρία εμπορίας ανθρώπων και εργασιακής εκμετάλλευσης και άμεση λήψη μέτρων πρόληψης των φαινομένων αυτών

                                        Για την Διοίκηση    
                                     Ο Πρόεδρος                                                   
                                   Κυριαζίδης Λάζαρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: