ΣΙΝΕ

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Σάκης Αρναούτογλου: Πότε αλλάζει ο καιρός - Τι θα γίνει μετά τις 19 του Δεκέμβρη

Μπορεί να έχουμε φτάσει σχεδόν στα μέσα του Δεκεμβρίου με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, ο καιρός όμως...
δεν μας αφήνει να μπούμε σε γιορτινό κλίμα.

Την ώρα που πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν ντυθεί στα λευκά με την θερμοκρασία να έχει πάρει τον κατήφορο, στην χώρα μας ο ήλιος είναι λαμπερός με τις θερμοκρασίες να θυμίζουν περισσότερο Άνοιξη.

Πάντως αν και είναι ακόμη νωρίς οι μετεωρολόγοι φαίνονται πως «βλέπουν» μια αλλαγή του καιρού μετά τις 19 Δεκεμβρίου, που ίσως φέρει κάποια φαινόμενα που θα μας βάλουν στο κλίμα των γιορτών. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο καιρός θα χαλάσει με βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου μίλησε σε εκπομπή της ΕΡΤ τόσο για την αλλαγή του καιρού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όσο και για την αλλαγή που διαφαίνεται, αν και είναι ακόμη νωρίς μετά τις 19 με 20 Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα είπε:
«Το Σαββατοκύριακο αναμένεται διαφαίνεται μια αρκετά σοβαρή αλλαγή του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας με αρκετές βροχές, καταιγίδες, δυνατούς νοτιάδες που δεν αποκλείεται να ξεπεράσου τα 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Φαίνεται ότι θα υπάρξει ια αλλαγή στην διάταξη των συστημάτων μετά τις 19-20. Πιο ψυχρές αέριες μάζες από την Βόρεια Ευρώπη, ήδη υπάρχουσες, θα αρχίσουν να κατεβαίνουν προς την περιοχή μας. Δεν είναι τίποτα 100% σίγουρα ξεκάθαρο το τι φαινόμενα θα έχουμε. Αν γίνει αυτό τότε θα πούμε σε πιο χριστουγεννιάτικο καιρό και θα δούμε τι φαινόμενα και πού θα σημειωθούν. Πάντως αλλάζει μετά τις 20 του μήνα σε πιο χριστουγεννιάτικο κλίμα ο καιρός».

Thepressroom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: