ΣΙΝΕ

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Λευκάνετε τα κίτρινα δόντια σας μέσα σε λιγότερο από 2 λεπτά

Τα δόντια σας αποτελούνται από στρώματα, με το εξωτερικό στρώμα να είναι το σμάλτο σας.

Παρόλο που το σμάλτο σας είναι ο σκληρότερος ιστός...

στο σώμα σας, εξακολουθεί να είναι επιρρεπής στη φθορά.

Οπότε, για να αποκτήσετε ένα όμορφο, υγιές, λευκό χαμόγελο χωρίς τον κίνδυνο υπερβολικής λεύκανσης ή βλάβης από λευκαντικές τεχνικές,είναι αρχικά να κόψετε το κάπνισμα και την κατανάλωση καφέ.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα φυσικά λευκαντικά δοντιών παρακάτω.

1. Ενεργός άνθρακας
Ανοίξτε μια τέτοια κάψουλα μέσα σε κάποιο δοχείο, όπως ένα φλιτζάνι.
Πάρτε μια οδοντόβουρτσα και εφαρμόστε οδοντόκρεμα στο κεφάλι της βούρτσας.
Στη συνέχεια βουτήξτε την κεφαλή της βούρτσας στη σκόνη ενεργού άνθρακα, έτσι ώστε η οδοντόπαστα να είναι πλήρως καλυμμένη.
Βουρτσίστε απαλά τα δόντια σας, για να αποφύγετε τυχόν ζημιά στο σμάλτο σας.
Στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

2. Μαγειρική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου
Αναμίξτε 2-3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με αρκετό υπεροξείδιο του υδρογόνου για να δημιουργήσετε μια πάστα.

Εφαρμόστε αυτό το μίγμα στα δόντια σας, με τον ίδιο τρόπο που περιγράψαμε στην προηγούμενη συμβουλή. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου έχει υψηλές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

3. Λάδι καρύδας
Πάρτε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας και κάντε με αυτό γαργάρες στο στόμα σας για 10-20 λεπτά. Το λάδι καρύδας θα πάρει τις τοξίνες και θα αποτρέψει τη φθορά των δοντιών, θα μειώσει τη φλεγμονή των ούλων και θα λευκάνει τα δόντια σας.

4. Κουρκούμη
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόνη κουρκούμης αναμιγμένη είτε με νερό, είτε με λάδι καρύδας για να δημιουργήσετε την πάστα σας. Εφαρμόστε στα δόντια σας και αφήστε τη για 3 λεπτά. Ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό και έπειτα βουρτσίστε με οδοντόκρεμα.

5. Μηλόξιδο
Προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού μηλόξιδο σε ένα φλιτζάνι νερό. Κάνετε γαργάρες με το διάλυμα στο στόμα σας για λίγα δευτερόλεπτα και φτύστε το στο νεροχύτη.

6. Αλάτι φράουλας και μαγειρική σόδα
Για μια πιο ευχάριστη γεύση, δοκιμάστε να φτιάξετε μια πάστα φράουλας. Ανακατέψτε μαζί 1-3 φράουλες και ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα φλιτζάνι.
Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να εφαρμόσετε το μείγμα στα δόντια σας.
Αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά.

7. Αποφύγετε τα σκουρόχρωμα τρόφιμα
Τρόφιμα όπως ο καφές, η σάλτσες ή οτιδήποτε έχει τεχνητό χρώμα, πρέπει να αποφεύγονται. Η χρόνια κατανάλωσή τους, είναι αυτό που προκαλεί λεκέδες στα δόντια σας.

8. Να τρώτε ωμά, τραγανά φρούτα και λαχανικά
Αυτά τα τρόφιμα είναι πολύ σημαντικά για τη λεύκανση των δοντιών σας, επειδή βοηθούν στο να τρίβετε τα δόντια σας ενώ μασάτε.

Επίσης, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και έτσι συμβάλουν στην εξάλειψη των σακχάρων και ενισχύουν τη ροή του σάλιου σας, ώστε να ξεπλένονται περαιτέρω τα σωματίδια τροφίμων που προκαλούν βλάβες.

9. Περιορίστε την κατανάλωση όξινων φαγητών και ποτών
Τα όξινα πράγματα, όπως είναι η σόδα, τα ενεργειακά ποτά και το κρασί, μπορούν να καταστρέψουν το σμάλτο σας. Να ξεπλένετε το στόμα σας με νερό, αμέσως μετά την κατανάλωση οτιδήποτε όξινου.

10. Φλούδες φρούτων
Συγκεκριμένα, οι φλούδες από μπανάνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη λεύκανση των δοντιών. Απλά τρίψτε μια φλούδα μπανάνας στα δόντια σας για περίπου 2 λεπτά. Ξεπλύνετε με νερό και βουρτσίστε με οδοντόπαστα μετά.

theheartysoul.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: