ΣΙΝΕ

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Γυναίκα με έντονη τριχοφυΐα παντού αποφάσισε να αγκαλιάσει την φυσική ομορφιά της

Μια γυναίκα που πέρασε σχεδόν όλη της την ζωή ξυρίζοντας ολόκληρο το σώμα της, επειδή η μεγάλη τριχοφυΐα που είχε την έκανε να αισθάνεται σαν «τέρας» βρήκε το θάρρος να...
σταματήσει το ξύρισμα και να αποδεχτεί και να αγκαλιάσει την φυσική της εμφάνιση.

Η 33χρονη Λέα Γιόργκενσεν πάσχει από πολυκυστικές ωοθήκες, μια ορμονική διαταραχή που προκαλεί υπερβολική τριχοφυΐα.

Από τα 14 της την φώναζαν «άντρα» στο σχολείο και σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να κρύψει τις τρίχες της φορούσε μπλούζες με μακριά μανίκια και ζιβάγκο όλη την ώρα.
Η 33χρονη Λέα Γιόργκενσεν πάσχει από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, μια ορμονική διαταραχή που προκαλεί υπερβολική τριχοφυΐα.

Από πολύ νεαρή ηλικία δεχόταν έντονα πειράγματα για τις υπερβολικές τρίχες που είχε στο σώμα της.

Λίγο πριν τα 30 της άρχισε να ξυρίζει όλο το σώμα της. Χρειαζόταν ολόκληρες ώρες για να ξυρίσει τις τρίχες από τα χέρια, τα πόδια, την κοιλιά, την πλάτη, το πιγούνι και τα μάγουλά της.

«Δεν είχα ξαναδεί γυναίκα που να είναι σαν εμένα. Ντρεπόμουν τόσο πολύ που δεν ήθελα να μιλάω καθόλου για αυτό. Ο τρόπος για να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση ήταν να κρύβομαι. Ο καθημερινός σκοπός μου για ένα μεγάλο διάστημα ήταν να περνάει η μέρα και να μην παρατηρεί κανένας πόσο τριχωτή είμαι», ανέφερε η 33χρονη.
«Επειδή η τριχοφυΐα μου είναι πολύ έντονη ήταν πολύ δύσκολο να την κρύψω. Αυτό μου δημιουργούσε πολύ άγχος και επηρέασε την ψυχική μου υγεία. Επίσης, είχα μια άσχημη εμπειρία με την γιατρό μου. Επειδή δεν είχε ξαναδεί τόσο ακραία περίπτωση τριχοφυΐας άρχισε να κάνει διάφορες εκφράσεις όταν με είδε», πρόσθεσε η κοπέλα.
«Στο λύκειο ένας συμμαθητής μου παρατήρησε τις τρίχες στο πρόσωπό μου και κάποια άλλα κορίτσια άρχισαν να με φωνάζουν ‘άντρα.’ Nτράπηκα, φοβήθηκα και κατά κάποιον τρόπο ένιωσα λιγότερο γυναίκα», πρόσθεσε η 33χρονη.

Η Λέα δεν ήθελε να την πλησιάζουν άλλοι άνθρωποι για να μην δουν τις τρίχες της. Γι’ αυτό απέφευγε να πάει στον οδοντίατρο για 12 χρόνια και έδωσε το πρώτο της φιλί σε ηλικία 27 ετών.
«Σκέπαζα όλο το σώμα μου με ρούχα και ξύριζα όλο μου το πρόσωπο. Αν ήξερα ότι θα δείξω κάποιο μέρος του σώματός μου το ξύριζα και αυτό», δήλωσε η κοπέλα.

«Φόραγα φούτερ ακόμα και το καλοκαίρι που είχε πολλή ζέστη και υγρασία και αυτό με έκανε να ιδρώνω πολύ.»

Η Λέα ήταν πεπεισμένη ότι θα χάσει όλους τους φίλους και την οικογένειά της εξαιτίας της τριχοφυΐας της.

Ωστόσο, η ζωή της άλλαξε το 2015, όταν την χτύπησε ένα αυτοκίνητο καθώς διάσχιζε έναν δρόμο.

Οι τραυματιοφορείς έπρεπε να κόψουν τα ρούχα της, οπότε η έκταση της τριχοφυΐας φάνηκε σε όλους.

Εκείνη την στιγμή ανακάλυψε ότι κανένας δεν νοιάστηκε για το πως έμοιαζε, γιατί την αντιμετώπισαν ως άνθρωπο.

«Συνειδητοποίησα ότι κανένας δεν νοιάστηκε για το πως φαινόμουν, γιατί με είδαν απλά ως άνθρωπο. Αυτό με βοήθησε πραγματικά να ξεπεράσω αυτή την κατάσταση», δήλωσε η Λέα.

Στο μεταξύ, η Λέα έκανε σχέση με έναν άντρα που την θεωρεί όμορφη και βρίσκει τα πάντα ελκυστικά πάνω της.

Μπορεί να μην είναι πλέον ζευγάρι με αυτόν τον άντρα, αλλά της έδωσε την ενθάρρυνση που χρειαζόταν για να ξεπεράσει το άγχος και τον φόβο που της προκαλούσε η υπερβολική τριχοφυΐα της.

Πριν από έναν χρόνο σταμάτησε να ξυρίζεται και τώρα νιώθει πιο δυνατή από ποτέ.

Το περασμένο καλοκαίρι φόρεσε για πρώτη φορά στην ζωή της μπικίνι και μοιράστηκε τις φωτογραφίες από την παραλία με τους φίλους της στο Instagram.

«Συνειδητοποίησα ότι ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το πως φαίνονταν οι τρίχες. Το πρόβλημα δεν ήταν οι τρίχες, αλλά η άποψη των άλλων για τις τρίχες μου. Κάποια στιγμή είπα «Φτάνει! Ως εδώ. Θα σταματήσω να κρύβομαι», δήλωσε η Λέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: