ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Οι νέοι πιθανοί αντίπαλοι της Καλλιθέας και των Γρεβενά Αεράτα στην Γ΄Εθνική

Ολοκληρώθηκε το παζλ των ομάδων που προβιβάστηκαν από τα τοπικά πρωταθλήματα στην Γ’ Εθνική και ως εκ τούτου είμαστε σε θέση να γνωρίσουμε τους αντιπάλους, που, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα συναντήσει στο διάβα του στο...
νέο πρωτάθλημα ο Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας.

Ο τρίτος όμιλος έχει, ουσιαστικά, διαμορφωθεί και η ειδοποιός διαφορά του συγκριτικά με τους υπόλοιπους, είναι πως δεν θα δεχθεί κάποιον σύλλογο από την δεύτερη εν τάξει εθνική κατηγορία, ενώ, επίσης, θα μετάσχει σε αυτόν η ομάδα που κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα, αλλά δεν κέρδισε την άνοδο της, μέσω της διαδικασίας των μπαράζ ανόδου.


Η σεζόν ολοκληρώθηκε τελευταία χρονικά στα Γρεβενά, όπου τα Αεράτα, έκοψαν πρώτα το νήμα προσπερνώντας στο φώτο φίνις τον Α.Ο Σειρήνας.
Ο Ναυπακτιακός Αστέρας αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Αιτωλοακαρνανία και επέστρεψε στην Γ’ Εθνική έπειτα από μακρά απουσία επτά ετών.

Στην Φλώρινα ο Μελιτέας Μελίτης ετοιμάζεται για την συμμετοχή του μετά από αρκετά χρόνια απουσίας στις εθνικές κατηγορίες, ενώ ο Νομός θα εκπροσωπηθεί με δύο συλλόγους στην Γ’ Εθνική, από την στιγμή που εκεί θα αγωνίζεται και ο Ερμής Αμυνταίου.

Τον ομφάλιο λώρο με τα τοπικά, έκοψε ο φετινός πρωταθλητής της ΕΠΣ Ηπείρου, Θρίαμβος Σερβιανών, που όντας, νεοφώτιστος, έχει πρώτιστο στόχο την παραμονή του.
Την άνοδό του για πρώτη φορά -στην 84χρονη ιστορία του- σε εθνική κατηγορία πανηγύρισε με εμφατικό τρόπο το Σούλι Παραμυθιάς, κατακτώντας μάλιστα αήττητο το πρωτάθλημα στην Θεσπρωτία!
Βαλίτσες για την τρίτη Εθνική ετοιμάζει ο Κρόνος Αργυράδων που κατέκτησε δύσκολα το πρωτάθλημα στην Κέρκυρα και ξεκίνησε ήδη τον προγραμματισμό του ανακοινώνοντας τις πρώτες μεταγραφές.
Πρώτη εμφάνιση στην Γ’ Εθνική και για τον Αχέρων Καναλακίου που ξαναβάζει στον ποδοσφαιρικό χάρτη την Πρέβεζα, η οποία συγκαταλέγεται στην ίδια ένωση με την Λευκάδα.

Ερωτηματικό αποτελεί ο πρωταθλητής Άρτας Α.Ο. Φλωριάδας, όπου επίσης θα διασταυρώσει για πρώτη φορά τα ξίφη της με τον Μέγα Αλέξανδρο.
Τέλος, ο Μακεδονικός Σιάτιστας επανέρχεται μετά από αρκετά χρόνια απουσίας στην κατηγορία καταλαμβάνοντας μετά από έντονο συναγωνισμό με την ομάδα της Κοζάνης την πρώτη θέση.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως στην περίπτωση που ο πρωταθλητής μιας Ένωσης δεν δηλώσει συμμετοχή στην Γ’ Εθνική, την θέση της παίρνει η ομάδα που τερμάτισε αμέσως μετά και εντός της πρώτης τριάδας του βαθμολογικού πίνακα.

Οι «παλιοί» γνώριμοι
Από εκεί και πέρα στην κατηγορία βρίσκονται από την περασμένη σεζόν ο πρωταθλητής Τηλυκράτης, που δεν τα κατάφερε στα μπαράζ ανόδου, ηΛευκίμμη (που διέθεσε πέρσι το μεγαλύτερο μπάτζετ και αναμένεται εξίσου ισχυρή τη νέα σεζόν) καθώς ακόμα, ο Ερμής Αμυνταίου, ο Νέος Αμφίλοχος,ο Μακεδονικός Φούφα, ο Θεσπρωτός και η Δόξα Κρανούλας.

Ως εκ τούτου δύο εκπροσώπους θα έχει η Φλώρινα (Ερμής Αμυνταίου και Μελίτης Μελιτέας), όπως επίσης η Κέρκυρα (Λευκίμμη και Κρόνος Αργυράδων), τα Ιωάννινα (Δόξα Κρανούλας, Θρίαμβος Σερβιανών), η Κοζάνη (Μακεδονικός Φούφα και Μακεδονικός Σιάτιστας), η Λευκάδα/Πρέβεζα (Τηλυκράτης και Αχέρων Καναλακίου), η Θεσπρωτία (Θεσπρωτός και Σούλι Παραμυθιάς) και η Αιτωλοακαρνανία (Νέος Αμφίλοχος και Ναυπακτιακός Αστέρας)
Με μια ομάδα θα πορευτούν μόλις τρεις νομοί. Αυτόν της Καστοριάς, θα εκπροσωπήσει ο Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας, εκείνον των Γρεβενών, τα Γρεβενά Αεράτα και τέλος της Άρτας ο νεοφώτιστος Α.Ο. Φλωριάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: