ΣΙΝΕ

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

«Στρατοπεδεύουν» στην Καλαμαριά χωρίς εισιτήρια φίλαθλοι της Δόξας!

Αποκλειστικά σε κοκκινόμαυρο… ντεκόρ, για έδρα-κολαστήριο και για να μη χαθεί το αβαντάζ της ατμόσφαιρας, αποφάσισε ο Απόλλων να διεξαχθεί το ντέρμπι ανόδου την Κυριακή με τη Δόξα, με την Αστυνομία να... μην μπορεί φυσικά να υποδείξει κάτι διαφορετικό, αλλά οι Δραμινοί φίλαθλοι, εξοργισμένοι, ετοιμάζουν αντιδράσεις και… απειλητική απόβαση στην Καλαμαριά.
Η «ειρηνική εκστρατεία» των φίλων των «Μαυραετών» τελικά θα γίνει… πολεμική, μετά τη χθεσινή απόφαση για «απαγορευτικό» στη χορήγηση εισιτηρίων από πλευράς «κοκκινόμαυρων». 

Ο Απόλλων επικαλείται την Αστυνομία και την ασφάλεια, για αποφυγή επεισοδίων (με υποσημείωση ότι είναι υπότροποι και θέλουν να αποφύγουν μεγαλύτερη «καμπάνα»), συν το γεγονός ότι διεξάγεται την ίδια μέρα το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού στην Τούμπα, θέμα που όμως ουδέποτε έθεσε η αστυνομική διεύθυνση.
Οι «ροσονέρι» δίνουν μόνο… 15 προσκλήσεις (!) για τα επίσημα στη διοίκηση των Δραμινών και ουσιαστικά κλείνει «ερμητικά» τις πόρτες στους οπαδούς τους, παρότι στον πρώτο γύρο δόθηκαν εισιτήρια στους «Πόντιους και υπήρχε άτυπη συμφωνία κυρίων και… πρωτόκολλο φιλάθλων, για ανταπόδοση και αμοιβαίες μετακινήσεις. Στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε το μεγάλο «όχι» στους φιλοξενούμενους, που εκπροσωπήθηκαν στη σύσκεψη από τους Παναγιώτη Χατζηθεοδωρίδη (υπεύθυνος ασφαλείας) και Νίκο Πίτσογλου (γενικός γραμματέας Ερασιτέχνη-οι δυο τους στη φωτο, από sportdrama), ενώ τον Απόλλωνα εκπροσώπησαν ο Παναγιώτης Δρίβας (υπεύθυνος ασφαλείας) και Βαγγέλης Χατζηιωάννου (γενικός αρχηγός και νομικός σύμβουλος).

«ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ…»
Στη Δόξα θεωρούν τελείως προσχηματική τη θέση των «ροσονέρι» και υπέγραψαν με επιφύλαξη τα πρακτικά της σύσκεψης. Επίσης, οι Δραμινοί ετοιμάζουν αντιδράσεις, αναζητώντας λύση, αφού δείχνουν διατεθειμένοι να αποστείλουν επιστολές σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την ΕΠΟ, ως διοργανώτρια αρχή, με σκοπό να τους καλέσουν να λάβουν θέση στο θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί φίλαθλοι των «ροσονέρι» διαδικτυακά πήραν το μέρος των… Δραμινών, κάνοντας λόγο για εσφαλμένη απόφαση της διοίκησής τους, ενώ επίσημα αναφέρθηκε η κυκλοφορία 2.000 εισιτηρίων συνολικά για τους γηπεδούχους (τα οποία θα δοθούν σε «κλειστό κύκλωμα» και… χέρι-χέρι, συν διαρκείας και μαθητική κερκίδα). Στη Δόξα γίνονται σκέψεις για να ζητήσουν παρουσία εισαγγελέων στο ματς, ενώ τονίζουν ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να απαγορέψει μεμονωμένη μετακίνηση (χωρίς πούλμαν δηλαδή και διακριτικά),όπως έγινε σε Λαγκαδά και Χαλάστρα, παρά μόνο οργανωμένη, απαλλασσόμενη έτσι από την ευθύνη της συνοδείας στο δρομολόγιο Δράμα- Καλαμαριά.

ΜΕ ΜΕΤΑΔΟΣΗ…

Επίσης, παρότι αρχικά υπήρχε σκέψη για το αντίθετο, τελικά το ντέρμπι αναμένεται να μεταδοθεί διαδικτυακά, όπως αρκετά φετινά ματς εντός του Απόλλωνα. Στη Δόξα θεωρούν ξεκάθαρα οτι το «μπλόκο» δεν μπήκε από την Αστυνομία, επισημαίνουν ότι πρόκειται για κίνηση φόβου και έλλειψης σεβασμού, που τους συσπειρώνει και τους «ατσαλώνει» περισσότερο.

Άλλωστε, σε αυτόν τον «πόλεμο νεύρων» και επίδειξη ισχύος δεν τέθηκε θέμα νομοθεσίας και εφαρμογής κανονισμού, αλλά ηθικής, αφού δεν υπάρχει στην προκήρυξη της Γ΄ Εθνικής νόμος για υποχρέωση γηπεδούχου να δώσει εισιτήρια στον φιλοξενούμενο και εναπόκειται ξεκάθαρα σε καλή θέληση, συνεργασία και σύμπνοια.

ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ… ΣΟΥΗΔΙΑ!
Τα πνεύματα είναι πολύ οξυμένα και ο φόβος επεισοδίων πλέον ακόμα μεγαλύτερος, ενώ οι φίλαθλοι της Δόξας ετοιμάζουν μαζική απόβαση στη Θεσσαλονίκη και γίνεται αναφορά για 1.500 και 2.000 άτομα, ως αντίδραση και ένδειξη συμπαράστασης, ακόμα και αν χρειαστεί να… ξεροσταλιάζουν έξω από το γήπεδο!

Ανάμεσα στους εκδρομείς, ετοιμάζονται όπως φαίνεται και φίλοι της Δόξας από το εξωτερικό, για απόβαση στη Θεσσαλονίκη, όπως από Γερμανία και Σουηδία! Σε τέτοια περίπτωση, η δουλειά της Αστυνομίας πέριξ του γηπέδου, για εξωτερική περιφρούριση διασκορπισμένων οπαδών, θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και πιο δύσκολη η πάταξη επεισοδίων, σε σχέση με «μαζεμένο» πυρήνα στο ευρύχωρο πέταλο του γηπέδου. Γι’ αυτό άλλωστε και η αστυνομία προτιμούσε να δοθούν εισιτήρια στους φιλοξενούμενους, θεωρώντας ότι θα είναι πιο ομαλή και εφικτή η τήρηση της τάξης, γενικά ο… έλεγχος.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΚΤΟΣ
Στα αγωνιστικά, οι «Μαυραετοί» θα παραταχθούν χωρίς τους Καρλόπουλο, Ντος Σάντος και Δουμάνη, ενώ αναμένονται ριζικές αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τον Εορδαϊκό, αφού παίρνουν ξανά θέση οι Ίγκορ, Δουκάκης, Πινδώνης, Βιτλής, Παπαζαχαρίας, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις. Βεβαίως, εκτός από το βαθμολογικό κίνητρο και της ανόδου, υπάρχει και αυτό της… εξιλέωσης για την αμφισβήτηση, μετά από δυο ήττες φέτος από τον Απόλλωνα, με 4-2 εντός στο πρωτάθλημα και 1-0 εκτός στο κύπελλο (αλλαγές από τις δυο ομάδες και αποκλεισμός στην Καλαμαριά). Επίσης, αξίζει να σημειωθεί οτι οι «Μαυραετοί» δεν δίνουν άλλο παιχνίδι εντός μέχρι το τέλος της σεζόν (το τελευταίο ήταν αυτό με τον Εορδαϊκό, γι’ αυτό βγήκε ευχαριστήρια ανακοίνωση για τους υποστηρικτές).

«ΠΩΡΩΘΗΚΑΝ» ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ!
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα «τρελάθηκαν» και… φανατίστηκαν όπως ο κόσμος τους και είναι αποφασισμένοι να παίξουν τα ρέστα τους για το διπλό, όπως αποτυπώνεται διαδικτυακά από αναρτήσεις τους, όπως του Δραμινού επιθετικού, Κώστα Μαρκόπουλου, που δημοσίευσε το μήνυμα των φιλάθλων.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΡΙΑ Η… ΔΟΞΑ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ!
Παράλληλα, μήνυμα στήριξης και ευχές για καλή επιτυχία απέστειλε η… συνονόματη Δόξα Μοσχοχωρίου, από τη Φθιώτιδα, με το παρακάτω φωτογραφικό μήνυμα:«Καλή επιτυχία στη μαμά Δόξα στο Κυριακάτικο αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς αδέρφια! Η Δόξα Μοσχοχωρίου μαζί σας, ασπρόμαυροι χαιρετισμοί από τη Φθιώτιδα και το Μοσχοχώρι!»

Επιμέλεια: ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: