ΣΙΝΕ

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Συνάντηση του βουλευτή Θέμη Μουμουλίδη με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης κ. Παναγιώτη Πλακεντά.

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης κ. Παναγιώτη Πλακεντά, είχε το πρωί της Δευτέρας [22/5], ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα. Ο Θέμης Μουμουλίδης ζήτησε να ενημερωθεί για διάφορα έργα της Π.Ε. Κοζάνης και κατέθεσε προτάσεις του που είναι ήδη γνωστές στον κ. Αντιπεριφερειάρχη.

Συζητήθηκε το θέμα της ανάπτυξης και αξιοποίησης της λίμνης Πολυφύτου. Συμφωνήθηκε πως η ανάπτυξη της λίμνης, αποτελεί κορυφαίο αναπτυξιακό έργο για την Δυτ. Μακεδονία, έργο που μπορεί να συμβάλει άμεσα στην αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά και στη σταδιακή αναβάθμιση των πλεονεκτημάτων της περιοχής. Ο κ. Πλακεντάς ενημέρωσε πως στόχος του είναι άμεσα να ενεργοποιήσει την επιτροπή που συγκροτήθηκε στην συνάντηση της Αιανής τον προηγούμενο Οκτώβριο, προκειμένου να συνεχιστεί συγκροτημένα ο διάλογος για την αξιοποίηση της λίμνης.

Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα της σύνδεσης της Γαλατινής με την Κοζάνη και την Εορδαία, γεγονός που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, στη μείωση της ανεργίας και θα διευκολύνει στην επικοινωνία των κατοίκων μιας σημαντικής κοινότητας με το σύνολο των αστικών κέντρων της περιοχής.

Ο κ. Πλακεντάς ενημέρωσε πως έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη του δρόμου Γαλατινή-Σκήτη και συμφώνησε να προχωρήσει σταδιακά και η σύνδεση Γαλατινής-Εορδαίας, με την αξιοποίηση, σε πρώτη φάση, του παλιού δασικού δρόμου που συνδέει τις δύο περιοχές. Ακόμη σε σχετική ερώτηση, ενημέρωσε τον Θέμη Μουμουλίδη, πως εντάσσεται στο πρόγραμμα του 2017 και ο δρόμος που συνδέει την Ελάτη με την Π.Ε. Γρεβενών.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της επίσκεψης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου και συμφωνήθηκε πως η παρουσία του υπουργού στην περιοχή θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο, τόσο με την επίσκεψη του υπουργού σε διαφορετικές αγροτικές περιοχές και δραστηριότητες, όσο και με την κατάθεση συγκεκριμένης αναπτυξιακής ατζέντας, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμη Μουμουλίδη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης
μέλους Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
και Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: